of 59232 LinkedIn

Zes kandidaten voor vacature Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer heeft zes kandidaten bij de Tweede Kamer aanbevolen die in aanmerking komen om toe te treden tot het college van de Rekenkamer.
Reageer

De Algemene Rekenkamer heeft vrijdag zes kandidaten bij de Tweede Kamer aanbevolen die in aanmerking komen om toe te treden tot het college van de Rekenkamer. Daarin komt een plek vrij als de huidige president Saskia Stuiveling 1 juni vertrekt vanwege het bereiken van de zeventigjarige leeftijd.

Vier vrouwen, twee mannen
Op de lijst van de Rekenkamer staan vier vrouwen en twee mannen. Het zijn oud-D66-Kamerlid en nu burgemeester van Texel Francine Giskes, PvdA-senator Esther-Mirjam Sent (ook hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen), raadsheer-plaatsvervanger bij de hoven Arnhem-Leeuwarden en Den Haag Annemarie Roelvink-Verhoeff, Monica den Boer (wetenschappelijk decaan bij de Politieacademie), oud-CDA-Kamerlid Jan de Vries (nu directeur van MEE, een organisatie voor mensen met een beperking) en Kris Douma, projectmanager bij de Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Openbare sollicitatie
De lijst met zes kandidaten is tot stand gekomen na een openbare sollicitatieprocedure. De commissie van de Rijksuitgaven in de Tweede Kamer gaat nu een voordracht van drie personen opstellen. Die wordt vervolgens ter stemming voorgelegd aan de gehele Tweede Kamer, waarna het nieuwe collegelid wordt benoemd.

Nieuwe president
In het huidige college gaan Kees Vendrik en Arno Visser door. Als het college weer compleet is, is het aan het kabinet om uit het college van drie een nieuwe president te benoemen. De Algemene Rekenkamer is een van de zogeheten Hoge Colleges van Staat. De Rekenkamer controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals het de bedoeling was. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.