of 59232 LinkedIn

Wethouder niet meer verdacht van ronselen stemmen

Burgemeester Hans Ubachs (L) en wethouder Frans van Zeeland
Burgemeester Hans Ubachs (L) en wethouder Frans van Zeeland
1 reactie

Er is onvoldoende bewijs dat de Laarbeekse wethouder Frans van Zeeland stelselmatig stemmen heeft geronseld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt. De zaak is geseponeerd.

Aangifte van burgemeester

Burgemeester Hans Ubachs van Laarbeek deed in april aangifte na twee meldingen dat Van Zeeland stemmen zou hebben geronseld, waarop het OM een strafrechtelijk onderzoek instelde.

,,Het zorgvuldige onderzoek en de uitspraak van het OM geeft voor iedereen duidelijkheid en daar zijn we blij mee'', zegt Ubachs op de website van de Brabantse gemeente.

Weer wethouder 

Van Zeeland was wethouder en lijsttrekker voor de lokale partij Algemeen Belang Laarbeek. Na de verkiezingen werd hij weer wethouder, ondanks de beschuldigingen. ,,Het geheel heeft me erg geraakt. Overtuigd van mijn onschuld, verkeerde ik toch ruim 3 maanden in onzekerheid. Met deze uitspraak kan ik me weer 100 procent inzetten voor de inwoners van Laarbeek en het besturen van deze mooie gemeente'', reageert Van Zeeland op de uitspraak van het OM.


Burgemeester zelf onder vuur

De burgemeester lag overigens onlangs zelf nog onder vuur. Kleine leugentjes brachten hem in een lastig parket. De knotwilg in zijn tuin in Aarle-Rixtel was gerooid en daarna afgevoerd door een gemeentelijke dienst. Ubachs zou hebben gezegd dat hij van niets wist, maar de medewerker van de plantsoenendienst zei dat Ubachs er bij stond. Wethouders uit het vorige college lieten een vertrouwelijk rapport over hem maken. 
 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door hans (adviseur) op
Hoogste tijd voor een verzoek aan het OM om het reilen en zeilen van deze burgemeester eens te onderzoeken. Moet toch sans rancune kunnen volgens die burgemeester........ Zolang dat niet is gebeurd, blijft hij onder verdenking staan!!!