Advertentie
carrière / Nieuws

Wethouder Gehrels Amsterdam vertrekt

De Amsterdamse wethouder Caroline Gehrels stopt volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen. Ze wil het bedrijfsleven in.

28 september 2013

De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Economische Zaken) verlaat de lokale politiek. Dat zei Gehrels zaterdag in een interview in Het Parool.

16 jaar te lang

De PvdA-politica houdt het na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart voor gezien. Dat besluit had ze vorig jaar al genomen. ,,Lodewijk Asscher meldde dat de druk uit Den Haag groter werd, en mij werd gevraagd of ik het wilde overnemen. Maar ik vond dat ik het dan ook 8 jaar moest doen, en 16 jaar in de politiek is te lang. Het is tijd dat andere Amsterdammers het overnemen.''


Bedrijfsleven

Gehrels werd de afgelopen tijd genoemd als kandidaat-staatssecretaris en als burgemeester van Utrecht of Groningen, maar volgens haar is dat niet aan de orde. ,,Net als een staatssecretariaat. Ik hoop echt dat het kabinet er tot 2017 zit. Ik wil het bedrijfsleven in.'' Naast Economische Zaken was Gehrels ook verantwoordelijk voor de de portefuilles Kunst, Bedrijven en Water.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P.Pluim
De zakken gevuld en verdwijnen naar een nog betere baan via via.
August Biels / gewezen ambtenaar
Mmmm. Benieuwd welk erebaantje daar naartoe rolt.
Pipadekloon / Voorlichter
Familie van Barend Biesheuvel dus dat zit echt wel goed.

Kan nu gelukkig geen schade meer maken in Amsterdam. Rijksmuseum ect. ect.
Toni
@August Biels: echt benieuwd? Of is het de kift?
Pipadekloon / Voorlichter
Maak me geen zorgen over haar.
Advertentie