Advertentie
carrière / Nieuws

Wethouder Geertruidenberg weg om relatie met ambtenaar

Wethouder Albert Smit van Geertruidenberg heeft zijn ontslag ingediend vanwege een relatie die hij heeft gehad met een medewerkster van de gemeente. Burgemeester Willemijn van Hees heeft dat dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

18 juni 2013

Ongewenst gedrag

De wethouder kreeg begin 2012 een 'seksueel getinte relatie' met de ambtenaar. Nadat de relatie was beëindigd diende de vrouw begin maart drie klachten in bij de burgemeester, onder meer over ongewenst gedrag. Zij liet onderzoek doen en hoewel de klachten ongegrond zijn verklaard, heeft de wethouder besloten zijn ontslag in te dienen. De getrouwde wethouder had een reeks ontmoetingen met de getrouwde ambtenaar buiten het gemeentehuis. Er werd geluncht en gedineerd en ze kwamen bij elkaar thuis.

Liefdesgedicht 

De ambtenaar verbrak het contact nadat haar echtgenoot een liefdesgedicht van de wethouder op haar telefoon vond. In haar klacht zegt ze dat ze zich moest verzetten tegen zijn seksueel intimiderende gedrag. Bewijs daarvoor is niet gevonden. Haar aangifte tegen de wethouder werd geseponeerd.

Smit laat dinsdag in een schriftelijke verklaring weten dat hij een 'hele domme fout' heeft gemaakt door de relatie te beginnen. Hij biedt zijn excuses aan.

Tweede wethouder 

De gemeente neemt binnen twee weken een beslissing over de positie van de betrokken medewerkster.

Het is de tweede wethouder is korte tijd die in Geertruidenberg verdwijnt. Eind mei werd wethouder Wim Quirijnen weggestuurd vanwege risico’s die de gemeente nam door hulp aan de zieltogende Woningstichting Geertruidenberg (WSG).

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meppie
Ach, wethouders zijn ook maar mensen.

Gelukkig bestaan er nog mensen die consequenties verbinden aan ongewenst gedrag.
gerrie
Waarschijnlijk zou er een bordje te koop op haar huis komen te staan bij een eventuele scheiding. Dan wordt de lust opeens een stuk minder. Vooral met dit mooie weer is het uitzicht buiten zeer aangenaam, maar oh zo verradelijk
Niek / jurist
De wethouder kan altijd nog interim burgemeester worden op Vlieland.
Jan
Waarom zou een wethouder geen relatie mogen hebben met een ambtenaar van dezelfde gemeente? Temeer nu de klachten over ongewenst gedrag ongegrond zijn verklaard. En het feit dat hij getrouwd is, is louter iets tussen hem en zijn echtgenote.
Henri Okken / Klokkenluider corruptie misbruik praktijken Hoogeveen &Drenthe.
Waar maken we ons druk over!, overal komen we deze praktijken tegen. In Drenthe, gemeente Hoogeveen had een wethouder er ook een handje van!, deze wethouder kon met zijn vieze wapper handjes niet van zijn schoonmaakster afblijven. Dat noemen we aanranding !. De dame was hier niet van gediend, kan ik me indenken. Maar ja, ik weet en inmiddels velen met mij dat deze walgelijke praktijken ook onder het tapijt zouden belanden. T'ja in Drenthe maken we wat mee !. Dat soort zaken worden in Drenthe geseponeerd zo noemen ze dat!, gebrek aan bewijs. Maar in vele gevallen worden de getuige niet gehoord , hoezo gebrek aan bewijs!. Onze overheid speelt de spelletjes gewoon mee, opgelost !

Op naar de volgende blunders !. Vriendelijke groet, H. Okken. klokkenluider corruptie en misbruik praktijken Drenthe, gemeente Hoogeveen.
Kaas !
Een relatie dus, waar maken we ons druk om.

Trouwen is toch uit de tijd.
Advertentie