Advertentie
carrière / Nieuws

Tropische droombaan op ... Fiji

Vanaf volgende maand is Lute Berends dan ook de nieuwe CEO van de stadsgemeente Nasinu op het eiland Viti Levu van Fiji, gelegen in het werelddeel Oceanië op het zuidelijk halfrond. Dat de gemeente Nasinu niet helemaal vergelijkbaar is met Heerhugowaard beseft hij wel.

24 februari 2017

Veel ambtenaren dromen ervan, de directeur van de gemeente Heerhugowaard deed het gewoon. Solliciteren op zijn eigen functie maar dan zo’n 10.000 kilometer verderop. Hij ging voor de vacature van gemeentesecretaris op de Fiji-eilanden en werd ook nog eens aangenomen. 

Niet helemaal vergelijkbaar
Vanaf volgende maand is Lute Berends dan ook de nieuwe CEO van de stadsgemeente Nasinu op het eiland Viti Levu van Fiji, gelegen in het werelddeel Oceanië op het zuidelijk halfrond. Dat de gemeente Nasinu niet helemaal vergelijkbaar is met Heerhugowaard beseft hij wel: ‘Het is een land in ontwikkeling, er is een trek van platteland naar stad en daardoor ook problemen zoals woningtekort. Het ligt ook niet helemaal vast hoeveel inwoners de stad heeft,’ vertelt hij op de website van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), formeel is het een stad van 90 duizend inwoners, maar waarschijnlijk wonen er inmiddels wel 120 duizend mensen.’ Lute zag de vacature in de nieuwsbrief van de VGS.

Niet meer terug
‘Via onze internationale contacten kwam het verzoek binnen om Nederlandse kandidaten te polsen voor het ambt van CEO bij de gemeente op een Fiji-eiland,’ aldus de vereniging. ‘Vervolgens is er een uitgebreide selectieprocedure geweest en werd Lute Berends uitgekozen.’ En die heeft zin in zijn tropische job. ‘Wat een uitdaging en wat een andere cultuur,’ zegt de kersverse Fijiër enthousiast, en ook fijn dat er gewoon Engels wordt gesproken.’ De baan is in de eerste instantie voor twee jaar, mocht hij dan terug willen naar Heerhugowaard dan kan dat. ‘Het huis is verkocht en mijn vrouw en ik hebben twee enkele vliegtickets. Ik ga er niet vanuit dat ik hier terugkom’.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

theo van gemert / Cdt. brandweer
Hoi Lute,

Heel veel succes op dat mooie eiland

gr

Theo
hans trousselot / ex- werknemer gemeente den helder
Hoi Lute,

Wat mij pas lukte tijdens mijn Vut periode om meermalen zendingswerk te verrichten in Ghana ligt voor jou een mooie uitdaging in het verschiet. Succes !
Jeroen Heuvel / loco-griffier
Als t goed zit met de motivatie dan maakt de plek om je idealen te verwezenlijken en/of je nieuwe uitdaging te vinden niet uit. Maar toch blijft het mooi om te zien hoe mensen uit je verleden verrassende en intrigerende keuzes maken. Je zult vast veel verzoeken krijgen voor vakantiebezoekjes! Succes en een mooi bestaan gewenst allebei!
Leon (oud studiegenoot)
Lute. Proficiat. Go for it.
Wendy / Head of International Mobility, Vrije Universiteit Amsterdam
Wat leuk om dit te lezen na de verhalen persoonlijk te hebben gehoord. Nogmaals heel veel succes met dit prachtig avontuur, in alle opzichten. Ik kijk uit naar de verhalen!
Rob Sijm / Hoofd Financiën & Concerncontroller Gemeente Nijmegen
Nogmaals veel succes en plezier!
Irene van haren / Manager HR
Hoi Lute,



Echt fantastisch, Heel veel geluk aan de andere kant van de wereld. Maak er iets moois van.

Groeten, Irene van Haren
Kaas !
Heerhugowaard heeft een directeur en Fiji een gemeentesecretaris, weer wat geleerd.
Advertentie