Advertentie
carrière / Nieuws

Rijksambtenaren zijn het zat: maandag actie

Nadat de ambtenaren bij het Rijk al 1400 dagen zonder cao zitten, zijn ze het zat. De vakbonden houden daarom komende maandag een ambtenarenactie bij het Ministerie van OCW in Den Haag.

05 december 2014


Al 1400 dagen ontberen de ambtenaren bij het Rijk een cao. Volgens de bonden ziet het er ook niet naar uit dat dit binnenkort gaat veranderen. De rijksambtenaren gaan daarom komende maandag actie voeren.

Lange campagne
Het Ministerie van OCW in Den Haag is de locatie waar de eerste ambtenarenactie wordt gehouden. De vakbonden bereiden zich voor op een lange periode waarin acties worden gepland. ‘ Rijksambtenaren zitten al ruim 1400 dagen zonder cao en hier lijkt voorlopig door de opstelling van de werkgever geen verandering in te komen. Kaderleden en mensen van een lokaal actiecomité gaan hun collega-Rijksambtenaren informeren over de huidige situatie en hen motiveren om samen met de bonden in actie te komen voor een nieuwe cao. Het is één van de eerste stappen in een campagne die waarschijnlijk lang zal duren,’ aldus ambtenarenvakbond Abvakabo.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Albert / ambtenaar
Als we het aan Brussel overlaten is Nederland overbodig!
Gerrit
Gezamenlijk optrekken vanaf nu en geen genoegen nemen met een eenmalige zoals in gemeenteland te doen gebruikelijk is.
alexander / ambtenaar
Terecht, de politiek moet zich eens gaan realiseren dat werkgeverschap ook betekent dat er behoorlijke en conforme arbeidsvoorwaarden dienen te zijn. Ambtenaren zijn altijd de bijwagen.
Bram Timmer / weggebruiker
Laks gedrag van beide partijen gevoed door een matige percentuele vertegenwoordiging van werknemers bij de CAO-onderhandelaars. Werkgevers zien geen noodzaak, werknemers maken geen vuist. Dit kan nog heel lang zo doorgaan en wie vindt het nu eigenlijk echt een probleem?
doeterniettoe / -
@Alex: de politiek? U bedoelt die zwaarbetaalde personen in de TK die het ambtenaarschap willen afschaffen? Zodat er 'meer gelijkheid komt met de vrije markt'? Die politiek? Die vrijwel alles waar Nederland beroemd om was heeft afgebroken? Die politiek?

Nog als laatste: het meest trieste is nog wel dat bijna alle politieke partijen er aan mee doen. Enkel nog de PVV, de SP en wat kleine partijtjes die moedig stand houden.
A. Wassenburg
Henk: de bonden moeten in actie komen? Hoe, dan zonder achterban die ondersteunt en mee demonstreert en actie voert? U snapt het niet. In België snappen ze het wel, daar komt iederéén in actie. Zolang Nederland de krant blijft lezen, dendert de verandering gewoon door. Wakker worden Henk, en gauw naar buiten, ook al regent het.
faber
Misschien moeten alle ambtenaren Rijks, provinciale, gemeentelijke, waterschappen eens tegelijk het bijltje erbij neergooien ipv versplintert en uit elkaar gespeeld door dat sectorale gedoe.
henk
@Hoekstra

mee eens. De bonden zouden nu eens heel snel in aktie moeten komen met een totaal aanpak. Bijvoorkeur al op 1 februari. Maar eerlijk gezegd zie ik weinig vanuit de bonden.
True
Rijksambtenaren zijn overbodig sinds het verdrag van Lissabon dus laat het aan Brussel.
Advertentie