of 59250 LinkedIn

Politie gaat ambtenaren belemmeren

Actievoerende agenten zijn van plan om tijdens de Algemene Beschouwingen de ministeries te blokkeren voor rijksambtenaren.
12 reacties

Actievoerende politieagenten gaan tijdens de algemene beschouwingen de dag na Prinsjesdag menselijke blokkades vormen rond een aantal ministeries. De politiebonden ACP en NPB roepen agenten ook op vanaf 20 augustus niet langer mee te werken aan het uitzetten van vreemdelingen.

Prinsjesdag

Het betekent dat ze vanaf die dag geen dossiers meer aanleveren die nodig zijn om een uitzetting mogelijk te maken. Ook het begeleiden van vreemdelingen bij uitzettingen wordt vertraagd. Op Prinsjesdag zullen agenten een halve dag het werk neerleggen in het hele land, behalve in Den Haag zelf. Op verzoek van de achterban hebben de bonden besloten om de troonrede, de rit met de Gouden Koets en de presentatie van de miljoenennota ongemoeid te laten. De politie staakt elders in het land dus wel. Dat betekent dat bureaus en afdelingen sluiten.


Ministeries blokkeren

De dag na Prinsjesdag leggen politiemensen in het hele land het werk neer om naar Den Haag te komen en daar meerdere ministeries ,,van de buitenwereld af te sluiten''. De bonden stellen dat de dag zal uitmonden in een massale protestbijeenkomst.
 
Sigaar uit eigen doos 

Politiemensen voeren al maanden actie voor een betere cao. Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frits van Vugt (adviseur/onderzoeker openbaar bestuur) op
Vooropgesteld dit: ik heb groot respect voor het politiewerk.
Maar daarnaast weet ik dat politievakbonden om de zoveel jaar extra salarisverhogingen, functieopwaardering of hogere inconveniententoeslag eisen voor het moeilijke werk (ik ken dat al vanaf de tijd dat ik zelf werkzaam was op de directie Politie van BZK, jaren 90). Dat stopt een keer.

Wat dacht je van dit voorstel: als de effectiviteit van de politie (oplossings% misdrijven, dat al jaren dalend is) flink omhoog gaat, mag er loon bij. En het aantal netto productieve uren van de politie, wie kijkt dáár eens naar?

En overigens: wat is er mis aan een sigaar uit eigen doos, zoals de vakbonden nu beweren? Veel mensen hebben niet eens een eigen sigarendoos.....
Door Boris op
Eens met Ad op de inhoud van het CAO-bod. Groot deel sigaar uit eigen doos idd.
Maar oneens vwb de tranen over de bejegening van de politie. Dat is het resultaat van de al tientallen jaren durende zachte aanpak en opleiding van het politie-apparaat. Ze moeten vooral kunnen praten, discussies kunnen aangaan en socialiseren. De politie is er mi voor handhaving en in beginsel compromisloos optreden. Voor alle andere taken die er de afgelopen tientallen jaren bij zijn gehaald zijn er maatschappelijk werkers. als die harde hand terugkeert laten mensen het wel uit hun hoofd de politie onheus te bejegenen. Ik weet dat dat ook nog een verandering vergt van de rechtelijke macht, dus geen sinecure.
Door doornroosje24 (floormanager) op
Ad en Edmond jullie hebben dit prima verwoordt! Pensioen is uitgesteld loon en daar heeft de overheid niets mee te maken.
Is toch vreemd dat er bonden zijn die akkoord gaan met sigaar uit eigen doos.
Door Edmond van Ooijen (emeritus docent staats- en bestuursrecht en kaderlid FNV) op
Correctie: Er zit momenteel 1.406 miljard euro in de gezamenlijke pensioenpot
Door Edmond van Ooijen (emeritus docent staats- en bestuursrecht en kaderlid FNV) op
Helemaal met Ad eens! Onbegrijpelijk dat gepensioneerden deze heilzame actie afkeuren terwijl zij zelf al veruit de meeste koopkracht hebben ingeleverd als gevolg van het draconische kabinetsbeleid. Als er één zwikkie anarchistisch is, is dat de malafide Haagse roversbende wel. Voor de FNV en daarbinnen het Actiecomité "Red koopkracht pensioenen" zijn de politieacties een geschenk uit de hemel. Pensioen is net als vakantie uitgesteld loon en dat is opgebracht door de sociale partners. Daar heeft de overheid niets mee te maken. Waar bemoeit men zich mee!! Er zit maar liefst 1.4-6 miljard € in de gezamenlijke pensioenpot en daar komt elk jaar zo'n 35 miljard bij. Hoogste tijd om weer te indexeren en dat gewoon volgens het loonindexcijfer en dus niet zoals de Haagse graaiers beogen volgens het prijsindexcijfer! Morgen komen de FNV-kaderleden bijeen om de politie bij te staan met snoeiharde acties!!! Want met petjes, toeters, hesjes en vlaggen demonstreren en een stadswandeling rond de Hofvijver maken, dat helpt allang geen zier meer. Wie niet horen wil, moet voelen!
Door Ad (interim manager) op
Heerlijk die ongenuanceerde reacties. En lekker veilig via dit kanaal. Zodra er een bedreigende situatie ontstaat schreeuwt dat soort mensen het hardst om politieoptreden. De politiemensen staan vooraan als het aankomt op het in ontvangst nemen van scheldkanonnades, verwensingen, bedreigingen en klappen. En dat voor mager basissalaris. De onregelmatigheidstoeslag moet dan wel het een en ander financieel goed maken. Jaren op de nullijn, een reorganisatie die niet goed is aangepakt zorgt voor grote onzekerheid, het ontbreken althans niet evident aanwezig zijn van respect en waardering van de zijde van de hoogste baas (Opstelten en nu vd Steur) dragen niet bij aan een goede werksfeer. En ja, ook politiemensen moeten ondanks de zware taak (wie van onderstaande personen heeft ooit in onregelmatige diensten op straat de klappen op gevangen. De adviseur zeker niet en ook de gepensioneerde zit heerlijk warm achter de geraniums) ook door tot hun 67 en misschien wel langer. Dan is het loonbod van 5,05 % waarvan 2 % direct uit de pensioenopbouw komt, inderdaad een sigaar uit eigen doos. Die situatie is dan ook niet te vergelijken met de relatief rustige werkomgeving op een departement, waar je met gemak tot je 70e kunt werken. Doen immers meer ambtenaren (o.a. rechters).
Ik heb alle begrip voor de acties van de politieambtenaren. Mijn tip: laat die departementen met rust, niemand merkt er iets van als daar een dag niet wordt gewerkt. Doe iets vriendelijks voor de burger. Schrijf geen bonnen meer uit (maar dat vindt de adviseur maar niks want je moet optreden tegen de bromfietser en fietser).
En bekijk het eens van de positieve kant. De politieacties dragen ook bij aan goede ontwikkelingen. Zonder staking bij de eerste competitiewedstrijden betaald voetbal had het wellicht nog jaren geduurd voordat er daadwerkelijk iets zou gebeuren rond de geldverslindende inzet om een handvol hooligans trachten te temmen. Nu komt de rekening terecht daar te liggen waar die thuis hoort, bij de clubs/KNVB. Als variant op het motto 'de vervuiler betaalt' een goede ontwikkeling met dank aan de politie.
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Dit is regelrechte anarchie en een bedreiging voor onze rechtsstaat. Wat mij betreft, zetten we het leger in om de ministeries te beschermen en krijgen deze anarchisten niet doorbetaald. Onderhandelen doe je aan tafel en niet over de ruggen van de burgers. Gezien de grote blunders die de laatste tijd zijn uit gekomen, moesten ze zich doodschamen. Gebruik als politieman je verstand en handel op een correcte manier, dan krijg je meer respect.
Door Dominique op
Ik vind het niet integer dat Steur de politie op een zijlijn zet dat moet je nooit doen.
Je weet dan vooraf welke kant ze op gaan trekken.
Door M. van der Stelt (adviseur) op
De houding van politieambtenaren en hun collega rijksambtenaren is onbegrijpelijk,
Ze hebben zich en dat wijs ik naar de politieambtenaren voornamelijk beziggehouden met NIET INTEGERE zaken door onjuist gebruik van materiaal van de Rijksoverheid. Waarvoor je zelfs ontslag op staande voet voor kon krijgen.
Politie ga eindelijk eens werken, laat de handen wapperen, doe het werk waar u voor aangesteld bent.
Als je de politie nodig hebt zijn ze er niet, ze gaan liever een steraatje om, dat is misschien cru, maar wel realiteit. Fietsers en brommers die zich veelvuldig niet aan de verkeersregels houden, handhaven ho maar!!
Wil je aangifte doen van bepaalde strafbare feiten die als misdrijf te bestempelen zijn, zoals reële doodsbedreigingen dan zijn ze niet thuis en doen er niets mee. Zelf aan de lijve ondervonden.
Gezien het aantal werklozen in Nederland is er maar 1 oplossing, over de schreef als ambtenaar voor die ambtenaar tien anderen. Met een dienstauto demonstreren, ontslag tot gevolg.
Politieambtenaren en rijksambtenaren ga u eens schamen, u hebt een voortreffelijk loonbod gekregen.
3 van de 4 bonden zijn akkoord en 1 loopt de kantjes eraf, de ABVAKABO onderdeel van de FNV, ga terug onderhandelen met de bevoegde minister in plaats van de burgers te pakken, in plaats van Nederland dat uit het economisch dal omhoog krabbelt, weer terug te duwen in de shit. Uitgeprocedeerde asielzoekers terugbrengen, dat deden de ambtenaren van de IND, de politie heeft daar nog nooit zich mee beziggehouden. Wees blij politieambtenaar u hebt nog vast werk, wie zou dat niet willen, 600.000 Nederlanders zouden graag met u willen ruilen, een goed basissalaris, een goede pensioenvoorziening, onregelmatigheidstoeslag, 5,05% erbij met terugwerkende kracht en eenmalig 500, als u nog bespaart op de contributie van een bond die alleen maar ophitst en niet fair wil onderhandelen heeft u netto nog meer te besteden!
Door Plafond op
Niet langer meewerken aan het uitzetten van vreemdelingen, deden ze dat dan?
Minder blauw op straat, ik kan ze missen.