Advertentie
carrière / Nieuws

Plasterk boos over vertrekpremie Deltabaas

'Van de gekke, krankjorum', vindt minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) het inkomen van een directeur van energiebedrijf Delta in Zeeland. Het bedrijf valt echter niet onder de reikwijdte van de wet op de topinkomens en hij kan er dus niks tegen beginnen. Hij wil dat wel veranderen, liefst nog dit jaar.

08 maart 2016

Half miljoen
De directeur stapte deze week op, nadat hij volgens Omroep Zeeland bleef vasthouden aan een loonsverhoging van 120.000 euro, waarmee hij op een jaarsalaris van ruim 500.000 euro uitkwam. Omdat Delta in zwaar weer zit en het Delta-personeel praktisch op de nullijn staat, viel die loonsverhoging niet goed bij de aandeelhouders: provincie en gemeenten.
 

Contractafspraken
Toch zijn er aandeelhouders die zeggen dat er niets anders op zit dan de topman toch nog een vertrekpremie van 800.000 euro te betalen, omdat hij er volgens contractafspraken recht op heeft. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Koos
De kleine krabbelaar Plasterk is boos. Net zo boos als grote krabbelaar Dijsselbloem, toen hij vernam van de vertrekpremie van de NS-topman. Maar groot of klein, krabbelaars kunnen niets uithalen. Het zijn slechts uitingen van een machteloze woede.
faber
Het blijft tobben met die salarissen in de semi-publieke sector. Plasterk wil nu ook gemeentelijke en provinciale deelnemingen onder de WNT brengen. De SP begint langzaam maar zeker zijn zin te krijgen: een maximum salaris voor de top van grote ondernemingen. Straks valt ook de Albert Heijn er nog onder omdat ambtenaren die publiek geld verdienen dat publiek geld gebruiken om een pak koffie te kopen. Dan krijgen we dus een soort Ambtenaren Albert Heijn met alleen maar Euro-shopper producten.
Willem / Vrachtwagen ch
Elke delta klant moet 5€ inhouden van de komende nota. En aangeven dat ze weigeren voor deze gekkigheid mee te betalen. Dan krijgt u een waarschuwing. Die betaald u onder protest (onder de handtekening o.p.) deze betaling vereist archivering en brengt kosten met zich mee. Dit moet ophouden.stelletje malloten !
Pierre
Belachelijke vergoedingen moeten inderdaad stoppen, maar het zware weer van Delta is voor 80% de schuld van het Rijk.

Door een eikel van een minister die vindt dat een standpunt van zijn voorganger van ruim 10 jaar terug basis is is om als een blind paard alsnog te besluiten tot splitsing van Delta. En signalen van de Eerste Kamer negeert. En door ACM die met welhaast Kremlin achtige autoriteit en autisme de winst bepaalt die op netten gemaakt mogen worden.

In de tijd dat het met AMRO niet goed ging moest Zalm wel wat weggeven op zijn bonus, maar hij verdiende desondanks nog steeds meer dan de Delta topman...

Plassterk moet zijn mond houden en zich met Kamp en Dijsselbloem kapot schamen over het volkomen gebrek aan zelfreflectie.
JaapvV / adviseur
Ik ben ook wel eens boos, maar dan doe ik er wat mee...
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Plasterk is héél sterk in het uiten van woorden als: Van de Gekke, krankjorum e.d. Maar hij is, samen met de wetgever, een van de weinigen die wat aan dit soort constructies kan doen. Bedenkelijke financiële constructies en compensaties komen overigens nog vaker voor in politieke wachtregelingen, overdadige financiële constructies voor directies van bedrijven die fuseren of worden verkocht etc.

Wanneer gaat deze minister/dit Kabinet daar ook eens iets aan doen? Aan veel geschreeuw en weinig wol hebben burgers niet veel.



die overigens nog veel vaker in het bedrijfsleven
mark
De voorgaande ministers wilde marktwerking bij de woningbouwverenigingen, bij energiebedrijven bij de thuiszorg en de Postbank.

En dat ging allemaal mis. En als het dan mis gaat, moord en brand schreeuwen. En uiteraard, nieuwe regels uitvaardigen. Ga eerst eens na waar de oorzaak ligt.

Advertentie