of 59232 LinkedIn

Nog 43 motorduivelambtenaren

Het aantal leden van dubieuze motorclubs dat nog in overheidsdienst werkt, daalt gestaag. Waren het er in 2012 nog 61, bij de laatste meting deze zomer waren het er nog 43.
5 reacties

Het aantal leden van dubieuze motorclubs dat nog in overheidsdienst werkt, daalt gestaag. Waren het er in 2012 nog 61, bij de laatste meting deze zomer waren het er nog 43. Het aantal daalt doordat ze of ontslag krijgen, of zelf eieren voor hun geld kiezen en het lidmaatschap beëindigden.

Lidmaatschap
Dat valt op te maken uit een brief van minister Ivo Opstelten. De leden melden hun lidmaatschap zelf of worden gevonden doordat de politie ze in de smiezen houdt. Tegelijk wordt bij de Belastingdienst gekeken.

Outlaw Motorcycle Gangs
Er zijn richtlijnen ontwikkeld over hoe om te gaan met de leden die een overheid in dienst heeft: indringende gesprekken, dienstopdrachten en disciplinaire maatregelen. Opstelten schijft overigens niet over motorclubs, maar over Outlaw Motorcycle Gangs, hetgeen hij afkort met 'OMG'. Er zijn immers ook nette clubs. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerrie op
Een ambtenaar is eigenlijk maar een saai mannetje. Hij mag niet naar de hoeren, niet drinken, niet roken, niet snuiven en noem maar verder op. Bluuhhh.
Door Bert (motorrijder) op
Jongens niet zo negatief,.... er zijn ook nette politici..... welke?.......euhhhhhhh........
Door Henk (motorrijder) op
Quote Opstelten: er zijn ook nette motorclubs. Wat een uiterst merkwaardige uitlating. Landelijk zijn er een paar honderd motorclubs al bij al die clubs gaat het helemaal prima. Men heeft daar één gemeenschappelijke deler: het rijden als hobby op een motor. Niets meer of minder. Dat er toevallig bij een aantal clubs (de nu zogenaamde OMG) zich figuren bevinden met een bedenkelijk reputatie, heeft niets met motorclubs of het motorrijden te maken. Bij vecht- en voetbalsport komen "bedenkelijke personen" in ruime mate voor, daar hoor je bijna niets en niemand over.
Door Michiel F (critisch burger) op
@anoniem
Dat is geen polder politiek maar regenten politiek. Het wordt tijd dat we Opstelten Opzouten. Onze vrijheid wordt steeds meer beknot door dino's uit het Ouwe Broeders netwerk
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Ambtenaren bij een schietclub?
Ambtenaren in een koffieshop?
Ambtenaren die naar vechtgala's gaan?

Recht is recht en krom is krom. Zo lang iets nog niet is verboden en burgers ergens toegang toe hebben, kun je m.i. een ambtenaar (ook burger) dat recht niet ontzeggen.

Wil je dat toch, dan zul je breder moeten ingrijpen. Bv. verkoop en teelt van marihuana verbieden of criminele motorclubs verbieden. Dat is tenminste recht(vaardig) en duidelijk.

Polderpolitiek......bah.