of 59250 LinkedIn

Loonakkoord ambtenaren stap verder

De afspraken die het kabinet voor de zomer had gemaakt met drie vakcentrales over loonsverhogingen voor ambtenaren zijn donderdag bekrachtigd.
10 reacties

De afspraken die het kabinet voor de zomer had gemaakt met drie vakcentrales over loonsverhogingen voor ambtenaren zijn donderdag bekrachtigd. Dat gebeurde in de zogeheten Pensioenkamer, waarin vakbonden overleggen met de overheidswerkgevers.

Einde aan nullijn
Dat meldt de woordvoerder van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. De bekrachtiging maakt het mogelijk om de afgesproken loonsverhoging (5,05 procent over dit en volgend jaar) nu in de cao-onderhandelingen uit te voeren, aldus de woordvoerder. Daarmee moet een einde komen aan jaren van nullijn voor ambtenaren.

FNV tegen

Vakcentrale FNV is tegen de deal en beschouwt die als een sigaar uit eigen doos. Volgens de bond leidt deze tot een flinke pensioenverslechtering. FNV dreigde woensdag al met een kort geding. Het ultimatum dat de bond stelde verliep donderdagmorgen. Een woordvoerder bevestigde dat de bond de voorgenomen rechtsgang wil doorzetten. Bij welke rechtbank de zaak gaat dienen is volgens hem nog niet bekend. Uit protest wil FNV komende tijd ook verrassingsacties organiseren. En er moet een referendum komen over het loonakkoord onder de 2,8 miljoen deelnemers van ambtenarenpensioenfonds ABP.

(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Criticus (Ambtenaar) op
Verdeel en heers!

Dat is waar deze regering erg goed in is. Gemeenteambtenaren versus Rijksambtenaren, Vakbonden tegenover vakbonden, leden tegenover niet-leden. Alleen de overheid en VNG spinnen garen. En de ambtenaar... hij ploeterde voort.

Ik klaag, maar niet omdat ik het slecht heb. Ik zie alleen niet in waarom mijn inkomen als ambtenaar niet gelijk zou mogen stijgen met die van 'het bedrijfsleven'.
Waarom de politiek het niet nodig vind dat het eigen uitvoerend apparaat, steeds afgevallen moet worden in de media. Enige waardering voor het uitvoeren van uw ideeën ontbreekt al een behoorlijk lange tijd. Misschien moet u daar in de kamers maar eens een debat over voeren. Gelukkig is bij mij de nood nog niet zo hoog, dat ik op de barricades ga staan, maar het punt van irritatie en frustratie is inmiddels wel bereikt.
Door Jan op
Ja en het ergste is nog wel dat alle aangeslotenen bij het ABP deze slechte deal voor uitsluitend Rijksambtenaren bekostigen met een slechter pensioen voor hen allen. Schandelijk dat CNV en andere bonden daarin getrapt zijn en dom van hun achterban om dat te pikken. FNV: pak ze aan!
Door reiziger (ambtenaar) op
Eens met velen tijd om alles plat te gooien klaar met die sigaren uit eigen doos en het asociale getob van de pvda om iedereen onder het maaiveld te brengen
Door amb ten aar (ambtenaar) op
@Jan Vis: al Jaren geleden heb ik kennis kunnen maken met de fratsen van de PVDA, hun werkwijze, en maar niet te spreken over ambtelijke managers van pdva huize. Nooit-of-te-nimmer zal mijn stem naar deze partij gaan. Nog liever SP of zelfs PVV. De PvdA is een hele nare partij met nare mensen en nare ideeen. De blunders van deze arbeiderspartij zijn legio. Ze komen helemaal niet op voor arbeiders. Neem bijvoorbeeld ook de blunder om de max 3 jaar tijdelijk contract terug te brengen naar max 2 jaar tijdelijk contact, want ja, dan moeten werkgevers mensen eerder in vaste dienst nemen. Nou, echt niet he? ik ken inmiddels vele in mijn omgeving die er doodleuk na twee uitgeknikkerd (gaan) worden. Een slechter ivooren toren idee haddeze niet kunnen bedenken. Maar ja 95% procent van het pvda beleid komt uit de ivoren toren van salon socialisten die het contact met de werkelijkheid allang zijn verloren.
Door Jan Jansen op
Zojuist publiceert het cpb dat de ambtenaren in 2010-2014 ten opzichte van het bedrijfsleven 4/% zijn achtergebleven.
Hierop aanvullend dient er 1,5 procent prijscompensatie te volgen over 2015. De nieuwe cao over 2016 zou ook 1,5% moeten omvatten. In totaal hebben de ambtenaren recht op 7%. de dekking kan eenvoudig volgen t reductie van het aantal dure externen
Door Jan v Balen (Projectleider RVB ) op
Klaar invoeren die cao voor 2015 en 16.
Prijs index of loon index dat is het hang ijzer wat de komende jaren pas het verschil kan zijn . 2017 beter onderhandelen ( alle) bonden.
Door Joep Schulten op
Ik kan de FNV alleen maar complimenteren. Het is de strijd waard.
Door peter (baliemedewerker) op
De ministers zijn drukker met de belangen van de particuliere sector te behartigen: politie bij voetbalwedstrijden, politie voor deurwaarders, etc. Allemaal goed verdiende particuliere bedrijven. Ik ben het met Jan eens: alles plat, ik ben er helemaal klaar mee! Tijd voor praten is voorbij.
Door Jan Vis (Medewerker Bouwzaken) op
Geen FNV GEEN akkoord, desnoods gooien we alles plat!
Voor de rest van mijn leven zal ik die asociale PVDA nooit meer stemmen!
Wat een waardeloze partij is dat geworden.
Ik heb op deze partij gestemd om zijn sociale gezicht?
Door henk op
De communicatie adviseur van PlastSterk doet zijn stinkende best het loonakkoord er via de media ingepompt te krijgen. Binnelandsbestuur doet hier lekker aan mee. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt