of 59232 LinkedIn

Liesbeth Spies nieuwe burgemeester Alphen

Alphen aan den Rijn heeft een nieuwe burgemeester, voormalig minister Liesbeth Spies (CDA). Zij volgt burgemeester Tjerk Bruinsma op.
6 reacties
Voormalig CDA-minister Liesbeth Spies wordt de nieuwe burgemeester van Alphen aan den Rijn. Een vertrouwenscommissie heeft Spies dinsdagavond in een besloten raadsvergadering voorgedragen als opvolger van waarnemend burgemeester Tjerk Bruinsma, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Spies (48), nu nog waarnemend burgemeester in Stichtse Vecht, keert daarmee als burgemeester terug in de plaats waar zij in 1966 geboren werd en waar zij nog steeds woont.

Minister en gedeputeerde

Zij was van december 2011 tot november 2012 minister van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet-Rutte. Daarvoor was ze waarnemend partijvoorzitter van het CDA en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.
 
Empathisch vermogen 

De gemeenteraad omschrijft haar als ,,een resultaatgericht bestuurder met een groot empathisch vermogen. Zij is graag een mens onder de mensen. Daarmee voldoet zij aan vele eisen die gesteld zijn in de profielschets''. Spies wordt na formele bekrachtiging op 15 december geïnstalleerd.

Lees meer over Gemeente Alphen aan den Rijn. in Overheid in Beeld
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
En zo spelen ze elkaar weer de bal toe. Een onbekwaambestuurder die voor achterhoek 2020 niets presteerde ( naast het plaatsen van enkele windmolens in natura 2000 gebied). Ik wens de inwoners van alphen veel sterkte......
Door P. Pluim op
Een slechtere kandidaat kun je niet kiezen.
Door Jan op
Slechter dan de vorige (weg gestuurde) burgemeester De Gelder kan ze in ieder geval niet zijn. Leeft die nog steeds riant van zijn wachtgeld trouwens?
Door Willem op
En zo is het kostje van vrouwtje Spies ook weer gekocht.
Door CDA hater op
nog bedankt voor het versturen van mijn belastinggegevens aan de huisjesmelker, troela.