of 59232 LinkedIn

Gezocht: Organisator Serious Ambtenaar 2015

Instellingen, bedrijven en netwerken kunnen zich nu aanmelden om de organisatie van Serious Ambtenaar 2015 op zich te nemen. Behalve het steunen van het goede doel en positieve publiciteit levert het intern ook inspiratie en innovatie op voor de medewerkers.

Twee vakantiedagen opnemen en vervolgens een professionele opdracht buiten je eigen werkkring uitvoeren. Die opdrachtgever doneert vervolgens een bedrag aan Serious Request en zo zijn drie partijen blij. Alhoewel het uiteindelijk natuurlijk vooral gaat om de vierde partij, de hulpbehoevende mensen die door het goede doel gesteund worden. Dit is in een notendop het concept van het steeds maar groeiende Serious Ambtenaar. Goed nieuws: jouw bedrijf of organisatie kan de volgende organisator zijn.

Zware klus
Want ook de roulerende verantwoordelijkheid van de organisatie is een belangrijk onderdeel van het concept. Bij de laatste editie viel de gemeente Schiedam die eer te beurt. Een zware maar fantastische klus aldus de Schiedamse projectleider Arzu Catakli. Ze kan het dan ook iedereen aanraden. ‘Natuurlijk is het prachtig dat je vanuit betrokkenheid een heel goed doel steunt, maar het levert je als organisatie nog zo veel meer op,’ vertelt ze enthousiast. ‘Je kunt deze manier van werken binnen je organisatie uitproberen, zeg maar een veranderkundige interventie toepassen. Het inzetten van je kwaliteiten, plaats- en tijdsonafhankelijk, is toch het werken van de toekomst. Het is een interessant experiment om op kleine schaal te kunnen uitvoeren. En tot slot levert het je ook nog eens positieve publiciteit op.’

Meerdere partijen
De ideale partij om SA15 te organiseren hoeft niet per se één te zijn. ‘Het zou geweldig zijn als twee partijen samen de organisatie op zich nemen,' zegt de projectleider. 'Voor Serious Ambtenaar zou het denk ik goed zijn als het bestaande netwerk wordt geïnjecteerd in nieuwe netwerken. Ik zit dan bijvoorbeeld te denken aan instellingen die iets hebben met duurzaamheid en kennis delen. Dat kan overheid zijn, maar ook semi-overheid en bedrijven.’ Overigens is Serious Ambtenaar niet een klein projectje wat er even bij gedaan wordt. In totaal ben je er een jaar mee bezig en kost het op het piekmoment zo’n vier maanden werk voor ongeveer 8 fte. Dat is wel inclusief de vele vrijwilligers die zich gegarandeerd aanmelden.

Eerste gemeente
Dit jaar wordt de vijfde editie gehouden. De eerste Serious Ambtenaar is bedacht en uitgevoerd door het jonge ambtenarennetwerk Futur. Toen volgde Slimmernetwerk en in 2013 nam het traineebedrijf DisGover het stokje over. Schiedam was vorig jaar de eerste gemeente die de organisatie op zich nam. Organisaties en bedrijven die Serious Ambtenaar 2015 willen maken, moeten snel zijn. Aanmelden kan nog tot 1 mei.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.