Advertentie
carrière / Nieuws

Gemeente Arnhem maakt wifi-tuin voor flexwerkers

De gemeente Arnhem richt een tuin in met wifi waar mensen kunnen flexwerken.

02 juli 2012

 De gemeente Arnhem richt op een braakliggend terrein in het centrum van de stad een zogenoemde wifi-tuin in. Flexwerkers kunnen daar deze zomer aan stevige tafels gebruikmaken van een gratis internetverbinding. De tuin, achter het NS-station in de stad, is ook toegankelijk voor mensen die gewoon in de zon willen zitten.

Duurzaam

De wifi-tuin gaat woensdag officieel open. Overdag staat er een mobiel horecasteunpunt in de tuin, waar geen alcohol verkocht mag worden, zo heeft de gemeente maandag laten weten. De wifi-tuin past in het streven van de gemeente om zo veel mogelijk inwoners 'duurzaam en creatief' te laten werken.

Reizende tuinen

Bovendien richt Arnhem sinds vorig jaar Reizende Tuinen in. Dat zijn tijdelijk braakliggende terreinen, die de gemeente bestemt als speelplek, park of ontmoetingsplaats zolang er niets mee gebeurt. De gemeente wil op die manier lelijke plekken in de stad een ,,groene'' uitstraling geven.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Niets bijzonders... heeft de MAC al heel lang en krijg je nog koffie ook. Dit is toch geen kerntaak van de overheid. Bovendien: al die ambtenaren in de zon.... niet best voor het imago. Nee dus, foute keuze. Er zijn betere bestemmingen: vb WMO>
Titia / adviseur
@Henk,

Het zijn heus niet alleen de ambtenaren die gebruik zullen maken van de openbare wifi-tuin. Iedereen met smartphone, i-pad of laptop kan er gebruik van maken. Ik zal er zeker eens gebruik van maken, in werk- of vrije tijd.



Persoonlijk vind ik het prijzenswaardig dat Arnhem iets nuttigs doet met de braakliggende ruimten. Al is het alleen al om de uitstraling van de stad of de veiligheidgevoelens van de bewoners. Het is m.i. wel degelijk een taak van de gemeente om een prettig, schone en veilige woonomgeving te creëren.
Advertentie