Advertentie
carrière / Nieuws

De hele week integer

Bent u afgelopen week niet benaderd met frauduleuze voorstellen door corrupte bestuurders? Heeft u geen steekpenningen toegestoken gekregen of werd u geen enkel reisje aangeboden naar luxe vakantieoorden? Dat kwam dan waarschijnlijk omdat de eerste week van december De week van de Integriteit was. In die week vragen publieke en private partijen extra aandacht voor het belang van integriteit binnen en tussen organisaties. 

16 december 2016

Voor NEVI, het kennisnetwerk voor inkoop en aanbesteden, hét moment om de whitepaper ‘Wat een inkoper moet weten over integriteit’ uit te brengen. De whitepaper beschrijft valkuilen waarvoor de inkoper in de publieke sector kan komen te staan. Het bedrijf van je buurman laten meedoen in een aanbesteding; tijdens de ‘derde helft’ met teamgenoten een lastig aanbestedingstraject bespreken; een wel heel ruim aangeklede borrel aan het eind van een bijeenkomst met klanten. Het zijn levensgrote valkuilen. Maar hoe herken je ze en hoe maak je ze bespreekbaar?

NEVI geeft de volgende tips: zorg voor een duidelijke functiescheiding tussen degene die belang heeft bij de aankoop en degene die beslist op welk aanbod de organisatie ingaat. En ook al is transparantie tegenwoordig hét toverwoord: bewaak de grens tussen transparant zijn en noodzakelijke geheimhouding en maak de leveranciers duidelijk waar die ligt. Overheidsorganisaties huren vaak personeel in. Zorg ervoor dat zo min mogelijk externe medewerkers betrokken zijn bij inkooptrajecten.

Over integriteit en transparantie gesproken: NEVI heeft niet alleen deze brochure uitgebracht, maar adverteert ook in Binnenlands Bestuur. Het is maar even dat u het weet.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie