of 59250 LinkedIn

CdK Max van den Berg stopt

Max van den Berg, CdK van Groningen, stopt op 1 april 2016 met zijn functie. Hij wordt dan 70 jaar en gaat met functioneel leeftijdsontslag.

Niet omdat hij er geen zin meer in heeft, maar omdat de regels het voorschrijven: 70 jaar is maximumleeftijd voor het vak. In maart 2016 bereikt Commissaris van de Koning in Groningen Max van den Berg die leeftijd en wordt er dus leeftijdsontslag toegepast. Per 1 april 2016 gaat de PvdA-prominent met pensioen.

Verkeerscirculatieplan
Van den Berg begon zijn politieke carriere in Groningen als wethouder. Hij voerde er onder meer het beroemde verkeerscirculatieplan in. Hij was partijvoorzitter van de PvdA in de jaren tachtig en zat van 1999 tot 2007 namens die partij in het Europees Parlement. Daarna keerde hij terug naar Groningen om de Commissaris van de Koningin Hans Alders op te volgen.


Aardbevingsdossier

In zijn ontslagbrief aan Provinciale Staten schrijft Van den Berg: "Vanaf 1 september 2007 heb ik het ambt met veel plezier vervuld. Ik heb het werk voor de provincie met veel energie gedaan en er ook veel energie aan ontleend. Het opkomen voor de Groninger bevolking in het aardbevingsdossier was en is daar nog steeds een bijzonder onderdeel van. Ook in het komend seizoen wil ik er, samen met u, hard aan blijven werken."


Profielschets

De eerste formele stap in de procedure voor de benoeming van een nieuwe commissaris is het opstellen van een profielschets. Dat doen Provinciale Staten. Op 28 oktober neemt de minister van Binnenlandse Zaken de profielschets van Provinciale Staten voor de nieuwe commissaris in ontvangst. Dan wordt ook de vertrouwenscommissie in de Staten ingesteld die onder strikte geheimhouding de sollicitatieprocedure uitvoert.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.