Advertentie
carrière / Nieuws

Productiviteit daalt door hitte

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers heeft in de zomer last van de hitte op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 600 respondenten. 52 procent van de ondervraagden geeft aan hierdoor minder productief te zijn.

14 juli 2010

Verkoeling

Een groot deel van de bedrijven in Nederland houdt de werkvloer niet koel genoeg. Zo is het bijvoorbeeld bij veel organisaties (42%) niet mogelijk om een raam open te zetten voor wat verkoeling of frisse lucht.

Klimaatbeheersing

Mark Borgman, van NationaleVacaturebank.nl: “Er zullen dit jaar nog wel een paar warme periodes volgen en het is daarom belangrijk dat werknemers aangeven dat zij last hebben van de hitte, zodat de werkgever er iets aan kan doen. Een goede klimaatbeheersing is immers niet alleen in het voordeel van de werknemer, maar ook voor de baas. Werkgevers kunnen hun medewerkers bijvoorbeeld  tegemoet komen door het toestaan van luchtigere kleding of het instellen van een tropenrooster.”

Productiviteit
Naast het feit dat een te warme werkomgeving als erg vervelend wordt ervaren zorgt de hitte bij veel werknemers ook nog eens voor een lagere productiviteit. Maar liefst 52 procent van de werknemers geeft in het onderzoek aan dat ze minder productief zijn als het op de werkplek te warm is. “Werkgevers hebben er dus veel belang bij dat de temperatuur op de werkvloer tijdens de warme dagen goed geregeld is. Een goede klimaatbeheersing mag dan duur zijn, maar als de productiviteit hierdoor op peil blijft dan verdient een werkgever dit gauw weer terug”, aldus Borgman. (Nationale Vacaturebank)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie