Advertentie
carrière / Nieuws

EU-ambtenaren: pensioen vanaf 50 jaar en 9.000 euro per maand

Dit jaar gaan 340 Europese ambtenaren met vervroegd pensioen. Dat gebeurt met een wel heel aantrekkelijke regeling. Opstappen kan vanaf 50 jaar en daarbij krijgen ze een uitkering mee die kan oplopen tot 9.000 euro per maand.

01 november 2010
Gouden handdruk
Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de ’oude’ lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk. Volgens europarlementslid Ivo Belet (CD&V) gaat het hier om een ,,heel bedenkelijk signaal".

Reacties: 50

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ineke muller / gepensioneerd! met 67!
echt onvoorstelbaar! ik heb er geen woorden voor, ronduit schandalig
pieter van der veld
Het old boys network functioneert nog prima. -We zorgen goed voor elkaar- fluistert men daar in de wandelgangen. -Maak je geen zorgen, zij ( de belastingbetalers)blijven voor de centen zorgen!-
Marina / pensonada
Hoe zijn wij er massaal in gestonken! De banken die iedereen leeg trek de pensioen fondsen die zogenaamd slecht bij kas zitten? En de euro die door onze strot geduwd is, daaruit blijkt dat van democratie geen spraken meer is wij worden met zijn alle om de tuin geleid! Hoe kan het mogelijk zijn dat deze regeling voor Europesen ambtenaren nu wel een prachtig aanbod krijgen om een prachtige oude dag voorziening te krijgen Schande terwijl wij hier de broekriem moeten aanhalen het bedrijfsleven op zijn gat ligt? Ik weet het wel deze crisis is opzettelijk in het leven geroepen om deze doel stellingen te bereiken
Hans Rutteman / personeelsadviseur
Hoe zit het toch met de intentie van de plaatser van dit bericht, en met de manier waarop de meesten dit bericht naar binnen slurpen om vervolgens naar hartelust te kunnen braken?
Con Schliszka / gepensioneerd
En daar hebben we hem weer hoor. De beroemde 340 EU ambtenaren. Dit artikel is al heel oud. Voor het eerst in 2005 gepubliceerd. Kan niet achterhalen of het op waarheid berust. Maar in ieder geval wordt het door jan en alleman steeds weer uit de kast gehaald zonder zich af te vragen of het wel waar is. Die 9000 euro is trouwens bruto en alleen de top zou dat krijgen. Maar als het waar is dan is het natuurlijk heel slecht voor de EU.
José / manusje van alles
Ik geloof niet dat dit nog te verantwoorden is in deze tijd.

Hoezo recessie?

In Nederland zeker niet, als dit gerealiseerd kan worden.

Nee jaloers ben ik zeker niet.

Ik schaam mij voor mijn land, als dit inderdaad van toepassing is op Nederlandse EU-ambtenaren.



Ik heb nog wel een tip.

Verplicht vrijwilligerswerk in de zorg of aanverwant.



José
Bastiaan von Stapelberg / ondernemer
Ja ik heb hier al zo vaak voor gewaarschuwd. De eerlijkheid vertelt ons dat de EU een sterk liberaal netwerk is, het gekonkel en de onrechtvaardigheid en het totale empathisch sociaal onvermogen is in Brussel uitgevonden.Direct uit EU stappen en snel terug naar EEG . Er speelt trouwens veel meer mee op de achtergrond wat georganiseerd wordt door Bazel en de Fed.
Jan de Klein / Technische Dienst Verzorgings-Centrum ( Vutter )
Ik ben 64 jaar, ik heb 47 jaar gewerkt waarvan 37 jaar bij een Verzorgingscentrum.

Moet ik mij nu schuldig gaan voelen omdat ik gebruik maak van een regeling, die bedoeld is voor mensen die hard hebben gewerkt, bijna een halve eeuw of meer.

Hier zie je weer hoe er misbruik wordt gemaakt door ambtenaren ( de regering ) en ons word opgelegd om in te leveren, van dat beetje wat we ontvangen.

We gaan weer als schapen naar de slachtbank, met als slager ( Henk Kamps ) de VVD. die de regeling in stand houd van de rentevoet, terwijl er volgens zeggen door de fondsen nog nooit zoveel geld is geweest, mensen bang maken en tegen elkaar uitspelen.

Er zijn 2 tot 3 miljoen gepensioneerden, wanneer komt er eens een oproep van een partij of instelling, om actie te voeren tegen deze absurde maatregelingen en gebruiken van de regering ?

Vr. gr. Jan de Klein.

Maarten
....en waarom hoor ik nou nooit een reactie uit Den Haag??? Zo van ......jongens, dat kán toch niet....!

Nee hoor, horen, zien en zwijgen.

Gatverdamme!!!!!
Aad / Management
Heb hier maar een woord voor. SCHANDE. Wat een corrupte zooi.
TS Garp / Harde werker
Ach, het gewone kl00tjesvolk moet niet zo zeuren. De elite ambtenaren hebben zere konten van het vele zitten op het pluche. En ze hebben heel erg af moeten zien met een salaris die vaak "slechts" 2 à 4 x modaal is en ook erg afzien dat ze daarover wel 6% loonbelasting betalen. Vergeet niet dat de EU ook alle premies voor hun verzekeringen betaald heeft, woon en reiskosten. En om die tere konten hun hard verdiende *kuch* pensioen te verzekeren, moeten de gepensioneerde kl00tjesvolk gewoon wat meer inleveren.

Ja toch?

Ans Keurs / man. assistente
Hoe is dit mogelijk? Gebrek aan realiteitszin? Menig burger verbaast zich over de verhoging van allerlei kosten en deze mensen gaan met een te ruim maandbedrag met "pensioen" Heeft men daar de verhoging van de bijdragen voor nodig??????

De salarissen bij de banken moeten omlaag maar dan zeg ik ook deze bij de werknemers van EUROPA.
LCo / e
Ik heb met terugwerkende kracht gesolliciteerd en ben inmiddels aangenomen. Nu nog even met terugwerkende kracht vervroeg uittreden en cashen!!
j.de vries / pens.
veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven
Wim / Fin.adv.
Wat ik altijd nog het vreemdste blijf vinden is dat zodra er door een (overheids) BoBo geld is/wordt 'gestolen' er dan meestal radio/tv stilte is vanuit de gepleegde hoek. Niet veroeren, de publiciteitsstorm even over laten razen en daarna kraait er geen haan meer naar is het advies. Het volk heeft even een oprisping. Horen dan dat het verjaard is, juridisch niet terug te halen of het kontrakt zat waterdicht etc. Probeer dit zelf maar eens als burger als je dit overkomt. Ze weten je (spaar)geld te vinden !!
H. Oort / Eigenaar eigenbedrijf
Nee hoor, wij hebben Brussel heel hard nodig!

En Hans en Grietje bestaan ook.
liza
je zal maar net ontslagen zijn op je 55ste en na je ww bijstand krijgen.hier lees je niets van in de krant en op tv.
john
ja ja mooi heh allemaal, nu we Prinsjesdag ook nog hebben mogen aanhoren en dus 6 miljard het komende jaar nog moeten bezuinigen, en daarbij de JSF nog moeten betalen.

maar ja de makke schapen in nederland vinden toch maar alles goed, knikken maar allemaal ja en zitten wat op forums te vloeken, en straks als stemmen is dan toch weer steeds op CDA, VVD, PVDA en D'66 stemmen, wanneer gaan we eindelijk eens wakker worden.

Kees
Het is een teken van beschaving dat werknemers die boven de kwetsbare 50 komen en decennialang hebben gewerkt niet zo maar aan de kant worden gezet en in no time in de bijstand komen. Doe je dat wel dan geef je een totaal verkeerd signaal aan werkgevers en per saldo wordt iedereen er de dupe van en van het langer doorwerken komt dan ook niets terecht. We zijn als samenleving doorgeslagen op dit vlak en barsten van de vooroordelen. De meeste werknemers van boven de 50 die ik ken leveren de beste prestaties. Dus ambtenaren van Brussel gewoon nog ff 17 jaar doorwerken als iedereen en een pensioen van 5% als je op je 50e wilt stoppen. Brussel is geen Alice in Wonderland. . .
mevr Brink-Zanoli / niet werkend meer.
Hoe lang slikken de brave nederlanders het nog,met zijn allen naar Den Haag,wij nemen mede PEK EN Veren.

We zijn lang genoeg bedrogen en uitgekleed.AANVALLEN SAMEN>
Theo Loup / hardwerkende burger
Zo snel mogelijk die EU er uit gooien.
Gjalt Wijmenga / denken
Laat die ambtenaren eerst maar eens een manier uitdenken om voor de vele werkzoekenden de beschikbare arbeid eerlijk te verdelen. Een graduele verschuiving van 4,5 naar 4 dagen per week werken voor iedereen, dus ook voor de reeds werkenden.
Sandra van Rij / ex-ambtenaar
Hoe lang bestaat Europa? Dus voor 11 jaar werken, mag je er 15 jaar eerder uit en met een riant inkomen. Voor 25 30 of 40 jaar werken als Gemeente-ambtenaar kun je NU al inleveren op je pensioen
Sandra van Rij / ex-ambtenaar
http://www.hartvannederland.nl/nederland/2013/pe …
Harry / Pensioen
Daar gaan we weer lang leve de Europese Unie, het is weer bal in het circus Brussel, dit kan er ook nog wel bij buiten onderstaande,



http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/kie …

de_meest_belachelijke_e.html



Harry / Pensioen
Moet onderstaande link zijn, foutje.



http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/kie …
ger schutter / gepensioneerd directeur Volksgezondheid en Unesco commissarisgeneraal voor culturele goederen
na 40 jaar werken en tonnen aan salaris te hebben uitgespaard(www.gerschutter.nl) mag ik inleveren.schandelijk wat daar gebeurd.
pieter
Heel heel Oud nieuws
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMA17082005_006
Flinterman / accountant
Ik ben ook ambtenaar. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Het argument dat anderen dan aan het werk kunnen zou hier ook gelden. Dat kan niet missen. Vraag aan de politici in Nederland is dan waarom dat hier niet kan?
anton beks / AQW-er
Het wordt tijd dat de EU geprivatiseerd wordt, of is dat al het geval. Doet me denken aan iets wat te maken heeft met Banken, doet me denken aan langdurige nutteloze.

Geef ze dan ook maar ,wekelijks,veel Roemeens paarden vlees.
Vic Pennings / Projectleider
Ik ben 57 jaar en hoopte met 63,5 jaar met pensien te kunnen gaan (dit na een dienstverband van ruim 41,5 jaar). Door de verhoging van de AOW zal ik langer moeten doorwerken. Dat de Europese ambtenaren al met 50 jaar met pensioen kunnen gaan stoort mij nog het meeste.
Hofstee
Belachelijk voor woorden. Gewoon weer lekker verser slapen met zijn allen
gerrie
En de politiek maar roepen dat we moeten geloven in Europa. Om hun eigen baantje in stand te houden. Ruim voor de invoering van de euro was Europa allang failliet. En Duisenberg maar zeggen dat alles qua prijs hetzelfde was gebleven. Gelukkig kon de burger wel rekenen. Propagandapraatjes. Europese toezichthouders konden alleen op hun eigen salarisstrook kijken. Europa is kei failliet. Neem je verlies en stop ermee. Beter vandaag dan morgen. De afgrond is nog heel diep.
Hans Boet / zelfstandig ondernemer
Als je waar is bewijst dit dat men in Brussel geen enkele voeling heeft met de werkelijkheid. Hoezo voorbeeldfunctie? Stoppen met 50 jaar? Dan begin je eigenlijk pas want je hebt dan genoeg ervaring en de meesten zijn op hun 50e fysiek en mentaal ijzersterk.
Janssen / Boekhouder
Ik blijf lachen om de burgers die verbaasd zijn, over dit soort praktijken. Ik ga pas echt lachen, als de burgers - door Goldman Sacks ook wel genoemd de muppets, weer op dezelfde partijen gaan stemmen, die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Aangezien de meeste burgers schijnbaar een overheid nodig hebben, zal dit soort praktijken blijven bestaan. Ondanks wetgeving, integriteitsvoorwaarden en meer van dat maakbaarheidsonzin, blijven dit soort uitwassen gewoon instand. Het bovenstaande is nieuws, maar echt nieuw is het niet.

De overheid is niet de oplossing en je redding. Hoe grote de overheid, hoe groter de ellende. Vrije markt en een kleine overheid is de oplossing. Mocht dit niet leuk vinden, dan niet zeuren over dit soort uitwassen, dit krijg je er gratis bij, als je voor de collectieve sector kiest.
Ravenzwaai
Ze zorgen goed voor elkaar. En ach, integriteit is zo enorm 90's........
Hoaxmelding
Dit is een bericht uit 2005 en nog niet eens helemaal juist. Pfff
J. B.
Dit bericht circuleert al sinds 2005. Het is vooral bedoelt om mensen anti europa te maken, hetgeen de PVV graag doet. In 2011 zijn er al plannen gepubliceert om juist e.e.a. drastisch aan te pakken bij de ambtenarij in Europa, mede ook vanwege de economische crisis.
J. B.
Door de haast staan er een paar taalfouten (t i.p.v. d) in mijn reactie. Excuses.
boerstal / ambtenaar
Als ik tot mijn 67ste door moet werken heb ik 52 jaren gewerkt. En dan moet ik mij afvragen of ik wel een pensioen krijg waarvoor ik al die jaren netjes heb ingelegd. Deze "dames en heren" in Brussel zouden juist het voorbeeld moeten geven, maar ja als er geld in het spel is worden vele eigen belangen voorop gesteld.

Wij moeten schoenveters in drievoud aanvragen bij ons ministerie terwijl in Brussel de tanden met champagne worden gepoetst. Maar ja ik sta met mijn poten in de klei, je ziet er is verschil tussen ambtenaren.
Dirk van Haaren / gepensioneerd
Een reactie plaatsen is een. Uw ongenoegen als reactie schrijven naar de politieke partijen is waarschijnlijk zinniger of nog beter benader de politieke partij waar u lid van bent. Dit het schandalig mogen duidelijk zijn. Brussel is "verworden" tot een rovershol dat naar Fascisme neigt.
Inno Veenstra / Senior Engineer
Ik was bijna verbaasd! Hoe kan een orgaan dat propageert dat we allen moeten bezuinigen zo'n beleid voeren. Beleid is schijnbaar: iedereen moet bezuinigen maar wij hoeven dit niet. Trek dit door op de hele organisatie en vraag je dan af waar nog meer geld verspeeld wordt. Dit maakt het bestuur van de EU ongeloofwaardig. Belanrijker is: hoe komt het dat politiek Den Haag dit zomaar accepteerd en geen reactie vertoont. Of denken zij dat wij Nederlanders dit gewoon slikken.(ja dus). Het belangrijkste voor de beleidsmakers van Europa is: Niet het naleven van de regels en afspraken en dit controleren maar het doel halen ongeacht de afspraken. Afspraken zijn er tenslotte voor de buitenwereld en hoeven niet nageleeft te worden mits je deze zo wazig maakt dat je alle kanten op kunt. Dit moet je in een bedrijff op productieniveau eens proberen, je wordt gelijk afgeschoten. Wat me ook bevreemd is dat er zo weinig reacties komen uit de journalistiek. Zijn we allemaal geindoctrineerd door de denkwijze van de politiek? Is 1+ 1 niet langer 2??. Betekend dit als ik wat beloof dit ook zo is of uitgevoerd wordt? Moeten we dit niet controleren of dit ook in werkelijkheid zo is?? Of geloven we de uitspraken van de politiek op voorhand zonder bewijzen. Bewijzen zijn: meetgegevens van de situatie en niet beloftes. In de praatprogramma's op TV mis ik deze zaken ook??? Zijn wij?????
Joost
Tegenwoordig zitten de grootste rovers in Brussel en binnen de banken
Dirk van Haaren / gepensioneerd
Het schofterige is dat het bekend wordt gemaakt in een vakantie periode. Kamer met reces, veel mensen weg.

Mogen we het hier hebben over een gluiperige, achterbakse daad een daad gesteld door geborene uit ziekelijke zaden en eicellen? Hebben ze ooit wel eens gedacht aan medemensen die keer op keer moeten inleveren en nu bij de voedselbank lopen of nog erger. Waanzinnige salarissen en andere faciliteiten hebben ze zich toebedacht, op basis van wat t.o.v. de burgerij die hun woekerij moeten opbrengen.
GTOADSL / projectmanager (rt)
Schandalig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GTOADSL / projectmanager (rt)
https://www.binnenlandsbestuur.nl/Home/all/eu-ambtenaren-pensioen-vanaf-50-jaar-en-9-000-euro.389295.lynkx
Schandalig !!!!!!!!!!!!! Ned. moet maar geen bijdragen meer verstrekken aan de EU !!!!!!!!!
Arjan
Wederom een "legale" diefstal van de burger. Maar klagen helpt niet, een dief laat zich niet vermanen. Bij het volgende referendum allemaal tegen stemmen. Of een grote spuitbus ambtenarenverdelger gebruiken.
johan
maar we blijven wel goed bezig met z'n allen. gewoon dit systeem in stand blijven houden, en lekker blijven klagen.
henk
Dit is fraude en diefstal.... stop europa!
roel walters / huisman
ik hoop voor ze dat ze er gelukkig mee zijn en dat zonder enig schuldgevoel.....................
Advertentie