of 59221 LinkedIn

Cao-akkoord provincie-ambtenaren: 2 procent erbij

Aan de 2-jarige cao-loze periode van provincie-ambtenaren is een einde gekomen. Werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt, meldde Abvakabo FNV dinsdag.
 
25 reacties

Aan de 2-jarige cao-loze periode van provincie-ambtenaren is een einde gekomen. Werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt, meldde Abvakabo FNV dinsdag.

 
2 procent erbij

De provincie-ambtenaren krijgen er met ingang van volgend jaar 2 procent loon erbij en per 1 juli 2015 worden de lonen verhoogd met nog eens 1 procent. De afspraken voorzien ook in eenmalige uitkering, die voor voltijders 450 euro bruto bedraagt.De cao loopt met terugwerkende kracht van 1 juni 2012 tot en met 31 december 2015.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz op
Het gegeven dat een grote meerderheid aan gedwongen winkelnering moet doen bij Abva Kabo, zou juist Abva Kabo er toe moeten zetten om zorgvuldig met haar positie om te gaan. Als je weet dat je afspraken maakt voor een groep waarvan het merendeel je niet gekozen heeft of geen mandaat heeft gegeven om die afspraken te maken, zou het de bond gesierd hebben om, desnoods via de OR's van de gemeenten, bij de ambtenaren te peilen wat de mening is over het bereikte onderhandelingsresultaat. Dat had Abva Kabo bijna niets hoeven kosten, maar zoals altijd hangt zij erg aan haar machtspositie, dus dit soort democratische overwegingen zijn de bond geheel vreemd. Met het 'geweldige' onderhandelingsresultaat, zowel bij de CAO-onderhandelingen als rondom de pensioenen, vraag je je af aan wiens zijde de bond eigenlijk staat en waarom je de moeite zou moeten nemen om lid te worden van zulk een wanpresterende bond. Het is, met dit soort arrogant machtsgedrag en het leveren van wanprestaties geen wonder dat de bond steeds meer van haar geloofwaardigheid (en steeds meer leden) verliest. Hoog tijd voor een meer eigentijdse en meer democratische wijze van vertegenwoordiging bij onderhandelingen.
Door Criticus (Ambtenaar) op
@Fritz,

Fantastisch verwoord en uit mijn hart gegrepen.
Gedwongen winkelnering bij een vakbond die mij al jaren meer frustratie dan voordeel levert. Ben ik wel aan hen gebonden? Wie weet het antwoord?
Door Fritz op
Beste Johanna,
Uw opmerking zou hout snijden, als niet-leden hier iets te kiezen hadden. Dat is echter niet het geval. De overgrote meerderheid van de gemeenteambtenaren is geen lid van de vakbond. Hoe kan die grote meerderheid "de zaken dan anders" regelen, als die meerderheid geconfronteerd wordt met een vertegenwoordiger die zij niet heeft gekozen en die zij niet ter verantwoording kan roepen bij wanprestatie? Nogmaals, het wordt tijd voor een meer democratische wijze van vertegenwoordiging bij CAO-onderhandelingen. Een vertegenwoordiging via de gekozen OR's van de gemeenten zou in de rede liggen. De vakbond heeft absoluut prutswerk afgeleverd, waarvan de gevolgen tot in de pensioenopbouw merkzaam zullen zijn. U stelt simpelweg dat iedereen maar lid moet worden van de vakbond en wanneer men dat niet doet, men de mond maar moet houden. Hoe ondemocratisch en dictatoriaal.
Door johanna (ambtenaar en vakbondslid) op
veel reacties uit de gemeentehoek, misschien terecht, maar hoe zit het met het instemmen van het akkoord bij de gemeente-cao. De leden hebben toch ingestemd en de niet-leden moeten gewoon hun mond houden, deze laatste houden blijkbaar niet van het collectief, dus regel je zaken dan anders.
Door Mathijs (Rijksambtenaar) op
Volgens mij heeft de provincie altijd al een achtergestelde salaristabel t.o.v. de gemeente- en rijksambtenaren en lijkt dat met deze CAO-uitkomst enigszins bij te trekken.
Door Henk op
Het is herfst. Snoeien, korten..... Netzolang tot er geen groei meer is.
Het abp meldt weer een tekort. We hebben zojuist de premies gekort. En de koopkracht ook.
We worden bestuurd door niet capabele bestuurders.

Door A.J.DE G (ambtenaar) op
de rijksambtenaren staan nog langer op de Nullijn!!!
Wellicht minstens de cao van de provincie.
Afwachten of Hr Blok de pensioenopbrengsten/verlagingen als wisselgeld gaat gebruiken!!Veel sterkte aan de bonden!!!
hopelijk dit jaar nog?????
Door Gerben op
Een poll over wie van de provincieambtenaren voortaan zou willen ruilen met de eenmalige fooi van de gemeenteambtenaren zou een leuke zijn.
Door Harold (gemeenteambtenaar) op
ABVA/KABO reageer hier op!! Waarom zouden de provincieambtenaren een beter accoord moeten krijgen dan hun collega's bij gemeenten? En hoe zit dat met Rijkswambtenaren????
Door ongeloof (gemeenteambtenaar) op
Ik ben het helemaal eens met de reacties. Waarom moeten er verschillen zijn. We zijn allemaal hardwerkende medewerkers van de overheid. Ik vond de vakbonden al heel zwak in hun onderhandelingen voor de gemeente-cao. Maar hiermee slaan ze weer alle planken mis. Niet dat ik de collega's van de provincie het niet gun. Ik vind het fijn voor hen dat zij wel in salaris (meer) gewaardeerd worden.
Maar snap echt niet waarom er elke keer weer meer bij provincies en rijk mogelijk is en niet bij gemeenten.
Ik ben erg teleurgesteld in onze vertegenwoordigers!