of 59232 LinkedIn

Burger krijgt contactbeperking met ambtenaren

‘Het contact trekt een erg zware wissel op de ambtelijke organisatie, terwijl het doorgaans weinig tot niets oplevert’, schrijft burgemeester Gerard Rabelink. De man is een oude bekende van de gemeente.
2 reacties

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een inwoner een 'contactbeperking' met ambtenaren opgelegd. Hij mag in het vervolg nog maar met twee ambtenaren contact hebben, omdat hij te veel mails stuurt en te lange gesprekken met ambtenaren voert.

Zware wissel
‘Het contact trekt een erg zware wissel op de ambtelijke organisatie, terwijl het doorgaans weinig tot niets oplevert’, schrijft burgemeester Gerard Rabelink. De man is een oude bekende van de gemeente. Hij bestookt die al jaren met brieven, telefoontjes en gesprekken aan de balie over onder meer een parkeerplaats bij zijn landgoed.

Gewoon mobiel bellen
De inwoner zegt in een reactie gewoon te ambtenaren te blijven bellen. ‘Ik bel ze gewoon mobiel. Heb inmiddels zoveel contacten.’ Ambtenaar die hem aan de lijn krijgen, hebben de instructie gekregen om binnen 10 seconden het gesprek te beëindigen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Egbert ten Hoeve (gepensioneerd semi ambtenaar) op
Ben erg blij, dat er toch nog een College is die wel een kordaat besluit neemt. Het verhaal van die huisjesmelker die de gemeente lastig valt (!) met vele brieven en in het kader van de WOB antwoord moet krijgen op vragen als: Hoeveel stenen liggen er in mijn straat, hangen mij zwaar aan mijn ziel. Prima, dat je het niet eens bent met een besluit van de gemeente, maar er zijn andere wegen om daartegen in verweer te komen (gelukkig). Iedereen weet/kan weten, dat het treiteren van een overheid nooit tot een oplossing leidt anders dan dat je uiteindelijk door de rechter achter de tralies gezet kunt worden. Ik hoop en verwacht nu, dat de VNG een met 'kordate' regels of richtlijnen voor de lokale overheden komt. Ik weet uit ervaring, dat er veel en veel meer op het lokale vlak wordt getreiterd. Ik heb de gemeente die de vraag kreeg over de straatstenen de suggestie gedaan om een willekeurig getal te noemen met daarbij het verzoek om het zelf nog eens na te willen tellen. Over zo'n antwoordbriefje doe je als ambtenaar geen half uur is mijn ervaring eveneens.
Door HypeNo (Beleidsmedewerker) op
Dit soort gedrag wil nog wel eens voortkomen uit onvrede/een incident uit het verleden, waar niet goed - inhoudelijk - op is gereageerd. Een verhaal heeft vaak meerdere kanten dan alleen: afhouden. Ik zie in dit artikel ook geen mediërende rol van de gemeente. Dat zou wellicht een goede investering zijn..