of 59232 LinkedIn

Burgemeesters wisselen twee weken van gemeente

De burgemeesters Geke Faber van Zaanstad en burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer ruilen twee weken van gemeente.
6 reacties

Burgemeester Geke Faber ((PvdA) van Zaanstad en burgemeester Theo Weterings (VVD) van Haarlemmermeer ruilen vanaf 19 januari twee weken van stoel. Het tweetal heeft zelf het initiatief genomen voor de wisseling. Voornaamste doel is om elkaars gemeente (elk rond 150.000 inwoners) beter te leren kennen. Door de ruil kunnen de twee onder meer ervaring opdoen met onderwerpen die in hun eigen gemeente niet of minder spelen.

Officieel benoemd
Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, benoemt hen beiden voor twee weken als waarnemend burgemeester van de andere gemeente. Remkes vindt het een positief initiatief van Faber en Weterings. In de metrolpoolregio Amsterdam-Noordzeekanaalgebied, waar Zaanstad en Haarlemmermeer in liggen, wordt steeds meer samengewerkt. Het doel is om in de top 5 van de sterkte regio's in Europa te blijven, staat in een verklaring van de provincie.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
Ja inderdaad. Twee weken is net genoeg om de groep kontekruipers handjes te schudden. Veel plezier .....
Door jandirk (Projectleider ) op
Heel verfrissend hoor! Bij bijvoorbeeld de decentralisaties zie je ook dat we heel veel van elkaar kunnen leren. Verdient volgens mij navolging. En dan is het niet nieuw meer, dus dan kan het 'low-profile'....
Door Polak op
Misschien iets meer motivering bij de zure en negatieve reacties. Bijvoorbeeld op basis van welke ervaringen, kennis en wijsheid meent men dat dit niets wordt.?
Was er eerder zo een experiment ? Hebben Burgemeesters geen recht op snuffelstages?
Hoop voor beiden dat de werkomgeving hen de rest van het jaar met een gulle lach zal begroeten.
Door Janet (manager) op
Inderdaad Henk dit slaat nergens op.
Door henk op
Wil dit een soort van zin hebben , dan moeten ze minimaal een jaar van job wisselen. Deze aktie kan dusmaar1 doel hebben: jezelf lekker belangrijk maken en laten zien en scoren. Bah!
Door kwast op
elkaars lintjes doorknippen.