Advertentie
carrière / Nieuws

Brandweerlieden voeren actie in gemeentehuizen

Brandweerlieden voeren wilde acties uit omdat de cao-onderhandelingen niet lukken. De gesprekken stranden over de pensioenleeftijd.

16 juni 2016

Brandweerlieden van Amsterdam-Amstelland hebben woensdagavond de raadsvergadering in het gemeentehuis van Amstelveen verstoord. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gaat het om tientallen brandweerlieden. Ze waren met een aantal brandweerwagens naar het gemeentehuis gekomen

Zwaar werk
Ze voeren actie tegen de moeizame cao-onderhandelingen over met name de pensioenleeftijd in verband met zwaar werk. De werkgevers (verenigd in de zogeheten brandweerkamer) vinden de acties onterecht. De burgemeester van Amstelveen is lid van de onderhandelingsdelegatie van die brandweerkamer.

 
Cao Gemeenten 

Brandweermannen vallen onder cao Gemeenten en specifieke afspraken die alleen voor brandweermannen gelden worden in de Brandweerkamer besproken. Het FLO (soort vut-regeling voor brandweermannen) is de reden van het conflict. Het betreft hier zwaar werk waar de uittredeleeftijd, de  AOW-leeftijd en de werkgarantie ter discussie staan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

loe / zelfstandige
Ik ben ook bij de brandweer geweest, het is een heerlijk ontspannen beroep met veel rust.
Advertentie