of 59232 LinkedIn

Bonden en werkgevers raadplegen leden over cao

De VNG gaat de leden schriftelijk raadplegen over het principeakkoord voor een cao voor gemeenteambtenaren. De vakbond bekijkt nog of het schriftelijk of tijdens een bijeenkomst wordt.

Het principeakkoord dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de vakorganisaties op 15 juli hebben gesloten voor een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren, wordt aan het eind van de zomer aan de leden voorgelegd.

Schriftelijke raadpleging
De VNG houdt een schriftelijke ledenraadpleging. In een brief aan de aangesloten leden roept de vereniging de leden op om te stemmen via een reactieformulier. Het formulier gaat uitsluitend naar de gemeentesecretarissen. De reacties moeten uiterlijk 9 september binnen zijn.

Twee weken
De AbvaKabo FNV gaat de leden in dezelfde periode raadplegen. De raadpleging start eind augustus en duurt twee weken. Een exacte datum is nog niet bekend. De bond heeft ook nog niet besloten of dit schriftelijk gaat gebeuren of dat de leden tijdens een bijeenkomst van de bond hun mening kunnen geven over het principeakkoord.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Het is vandaag de 10e. De raadplegingsperiode is eindelijk voorbij. Van werknemerskant is het al vanaf dag 1 bekend.

Het overgrote deel van de leden alsook de niet leden pruimen dit akkoord niet. Niets staat een landelijke staking in de weg.

Vakbond/VNG een structureel loonvoorschot van 1,75 - 2% en wel met terugwerkende kracht tot januari 2013 - gelijk de rest van de CAO's in het land - is nu het minste om stakingen te voorkomen.

Door Criticus (Ambtenaar) op
Hoe kan ik als niet-lid, reageren over een akkkoord waar ik helemaal niet achter sta, maar wel over mijn CAO gaat?
Door wim op
De bond is absoluut ongeloofwaardig als vertegenwoodiger van de belangen van de gemeenteambtenaren als dit akkoord wordt goedgekeurd. Als het tot een goedkeuring komt, wordt het zaak dat de grote meerderheid van de ambtenaren, die niet in de bond vertegenwoordigd zijn en haar ook niet als haar belangenvertegenwoordiger hebben gemachtigd, op een andere, meer democratischere wijze, vertegenwoordigd wordt. Het heeft ook weinig zin lid te worden van een bond die je belangen zo verkwanselt en dan roept alsof de zilvervloot is binnengehaald.
Door steven op
los van het CAO-akkoord, mogen wij in onze handen knijpen dat de komende verslechering van de arbeidsvoorwaarde pensioen niet als sigaar uit eigen doos in de CAO wordt uitgedeeld.

Los van werkgever en werknemersorganisaties, wordt dit akkoord ingegeven door de bepalingen vanuit de wetgever. Dit geldt tevens voor de pensioenen (premiedaling om op korte termijn fiscaal de inkomsten te verhogen, helaas zullen de opbrengsten ten tijde van uitkering tegen vallen. Wie dan leeft...).
Door Jan op
Deze fooi kunnen we beter afwijzen.
Door Gerben op
Op dit moment vinden 3514 van de 5407 stemmers het akkoord SLECHT. Hoe duidelijk wil je het hebben? En dat is het ook.
Door anand (adviseur) op
De reparatie van het zogenaamde AOW gat is ook onderdeel van het akkoord. Dit punt is wat onderbelicht gebleven.
Voor het overigen vind ik het nog steeds een afscheepakkoord.