of 59232 LinkedIn

Arnhem wil gerechtshof niet afstaan aan Zwolle

Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaat bij minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en andere partijen bepleiten dat het gerechtshof in Arnhem moet blijven.
1 reactie

Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaat bij minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en andere partijen bepleiten dat het gerechtshof in Arnhem moet blijven. De Arnhemse gemeenteraad neemt dinsdagavond unaniem een motie aan om hem daarbij te steunen.

Honderden arbeidsplaatsen
Het hof in Arnhem behandelt alle rechtszaken in hoger beroep uit heel Oost- en Noord-Nederland. Omdat de afstand tussen Arnhem, Friesland en Groningen groot is, overweegt Justitie om de zetel van het hof te verplaatsen naar Zwolle. Een andere optie is een deel van de beroepszaken in Zwolle te gaan behandelen. Arnhem verliest daardoor honderden arbeidsplaatsen.

Besluit in de zomer
Arnhem stelt dat de rechtspraak al sinds 1223 in de Gelderse hoofdstad is gevestigd. Bij de laatste reorganisatie van Justitie zijn de gerechtshoven van Arnhem en Leeuwarden samengevoegd. Justitie heeft Arnhem toen verzekerd, dat deze samenvoeging niet de opmaat zou zijn naar een nieuw hof 'ergens in het midden'. Ook een groot deel van het hofpersoneel voelt weinig voor verhuizen. Justitie neemt in de zomer een besluit. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Pluim op
Afstand kan en mag geen reden zijn om het gerechtshof van Arnhem naar Zwolle te verplaatsen. Want als je in het bestuursrecht hoger beroep aantekent, moet je ook vanuit alle hoeken van het land reizen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.