of 59221 LinkedIn

Ambtenarenbonden kondigen nieuwe actie aan

Honderden rijksambtenaren gaan maandag demonstreren voor het belastinggebouw in Heerlen. Ze zitten al vier jaar zonder cao.
4 reacties

Honderden rijksambtenaren gaan maandag demonstreren voor het belastinggebouw in Heerlen. Ze zitten al vier jaar zonder cao.

Onderhandelingen kracht bij zetten
Deze week zijn de cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en minister Stef Blok (Rijksdienst) weer hervat, maar dat weerhoudt de bonden er niet van om een nieuwe actie aan te kondigen. Onderhandelaars van FNV en CNV lieten vrijdag weten dat demonstratie is bedoeld om de onderhandelingen kracht bij te zetten. De partijen zaten woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer met elkaar aan de tafel. Vrijdag werden de gesprekken voortgezet.

Hoop op uitkomst

FNV-onderhandelaar Marco Ouwehand hoopt er op korte termijn met Rijksdienst uit te kunnen komen. Volgende week woensdag praten de partijen verder. Het cao-overleg heeft betrekking op in totaal 120.000 rijksambtenaren. Ze werken onder meer bij de Belastingdienst en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Er was ook een partij met een P en een A. Die had in het verkiezingsprogramma staan een procentuele verhoging van de ambtenaren in ons land na jarenlange nullijn.......
Waar die verkiezingsbeloften gebleven zijn .....
Door Criticus (Ambtenaar) op
Als ze nog even de tijd nemen met de start van de onderhandelingen, kunnen de rijksambtenaren, politie en gemeenteambtenaren in één keer een megadeal sluiten met 'De overheid'.

Als er dan geen normaal resultaat uit de onderhandelingen komt, kun je in één keer heel het land plat leggen. Dan beseft de burger pas hoeveel ambtenaren er zijn en wat ze allemaal doen.
Door Fritz A. von Geusau op
Aan die lijst met twee namen kun je gerust meer politieke partijen hangen. Er is vrijwel geen partij die haar nek durft uit te steken voor ambtenaren en al zeker niet als de verkiezingen in aantocht zijn. Dan roept men om het hardst, vaak niet gehinderd door enige kennis van zaken, op borrelpraatniveau, om de kiezer te paaien. Politici zijn over het algemeen vreselijke opportunisten.
Door Gemeente (ambtenaar) op
Wij ambtenaren weten waar wij NIET op gaan stemmen. De twee anti ambtenaren partijen VVD en CDA verdienen onze stem niet.