of 59232 LinkedIn

Ambtenaren uit Schinnen bedreigd

De twee ambtenaren waren aanwezig op een stuk gemeentegrond direct naast het kamp. Op die gemeentegrond moet asbest gesaneerd worden.
2 reacties

Ambtenaren van de Limburgse gemeente Schinnen zijn woensdagochtend verjaagd uit de buurt van een woonwagenkamp in Amstenrade. Ze werden daarbij zowel fysiek als verbaal bedreigd, liet burgemeester Berry Link van Schinnen weten. Beide ambtenaren doen aangifte bij de politie.

Asbestsanering
Het tweetal was aanwezig op een stuk gemeentegrond direct naast het kamp. Op die gemeentegrond moet asbest gesaneerd worden. De ambtenaren kwamen kijken naar het werk van het bedrijf dat het asbest verwijdert. Woonwagenbewoners zouden het tweetal daarbij bedreigd hebben.

Sloop gebouwen
De gemeente heeft inmiddels de politie ingeschakeld die toeziet dat ook de ambtenaren veilig hun werk kunnen doen. Eerder liet de gemeente enkele bijgebouwen op het kamp slopen. Daarbij kwam asbest vrij.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (ambtenaar) op
Zonder alle woonwagenbewoners over een kamp te scheren kan het natuurlijk niet zo zijn dat zij in een vrijstaat leven. Bedreiging is aanhouden en vastzetten maar dat gebeurd natuurlijk niet. Slappe hap.
Door Jakov op
Dit soort acties behoort tot het cultureel erfgoed.