Advertentie
carrière / Nieuws

Ambtenaren massaal voor nieuwe gemeente-cao

Met het duidelijke ‘ja’ van de leden van Abvakabo FNV is het definitief aannemen van de cao een stap dichterbij.

16 september 2014

De grootste ambtenarenvakbond Abvakabo FNV steunt in ruime meerderheid de nieuwe gemeenten-cao. Tachtig procent van de leden die hun stem hebben laten horen, heeft ingestemd met de afspraken waarover anderhalf jaar is onderhandeld, meldt de vakbond. 'Met het duidelijke ‘ja’ van de leden van Abvakabo FNV is het definitief aannemen van de cao een stap dichterbij.'

Loonontwikkeling van circa 4 procent

In april 2015 krijgen alle gemeenteambtenaren een salarisverhoging van 50 euro per maand. Daarnaast is afgesproken dat binnenkort eenmalig 350 euro wordt uitgekeerd en gaat het salaris per 1 oktober 2014 met 1 procent omhoog. Voor de laagst betaalden betekent dit een loonontwikkeling van circa 4 procent. Voor degenen die gemiddeld verdienen, is dit circa 2,5 procent. Het verschil komt door de loonsverhoging van 50 euro 'in centen.' Dit levert procentueel meer op voor lager betaalden, aldus Abvakabo FNV.

Vaste baan na tijdelijke contracten

Ook is afgesproken dat 1500 jongeren onder de 27 jaar een betaalde baan krijgen bij gemeenten voor minimaal een jaar. Ook is de ketenbepaling uit het sociaal akkoord 2013 van toepassing verklaard op de sector. Dit houdt in dat iemand een vaste aanstelling krijgt wanneer hij of zij na (maximaal) drie tijdelijke contracten langer dan 24 maanden werkzaam is voor de gemeente.

Landelijke stakingsdag

Het principeakkoord was tot stand gekomen na anderhalf jaar onderhandelen, lokale acties van gemeenteambtenaren en een landelijke stakingsdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Bert de Haas, cao-onderhandelaar namens Abvakabo FNV, is zeer tevreden dat zo’n ruime meerderheid positief heeft gestemd. 'Met deze nieuwe cao komt er een pakket aan maatregelen beschikbaar om onzeker werk tegen te gaan en hebben we een gat in de sociale zekerheid gerepareerd. Deze cao is een moderne cao met veel aandacht voor individuele keuzemogelijkheden en meer nadruk op de loopbaankansen van de gemeentemedewerkers.'

Reacties: 50

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Ik heb geen recht van spreken. Ik ben geen vakbondslid.

Dit cao resultaat leidt er niet toe dat ik ooit lid zal worden.
Nico / zzp
in snap wel dat de bonden met zoveel bombarie de steun voor het akkoord proberen te verkopen. Als de leden het akkoord zouden afwijzen zou dit wellicht de knekslag voor de bonden zijn. De 'nieuwe' vakbond is pas net opgericht. Maar ik denk dat een brede pol in binnenlands bestuur net zo betrouwbaar is een poll van de vakbond. Ik denk dat er weinig steun is voor dit akkoord. Gelukkig is er een arbeidsmarkt met vraag en aanbod. De overheid zal straks zien dat ze aan het kortste eind trekt als de markt aantrekt. Ze kunnen nu al geen mensen krijgen in onderwijs en zorg. straks gatenkaas bij de gemeenten :-)
Anoniem / Bezorgde burger
@Frederique: Ik vrees dat je gelijk hebt. Je hebt het mooi verwoord (zie quote onderaan). Veel BB lezers zullen niet lid zijn van een vakbond. Gezien het resultaat van nu begrijp ik dat, maar de enige manier om ons belang meer zichtbaar te laten zijn is meer vakbondsleden te werven onder de BB lezers (hogere loonschalen). Dus kom op, wordt lid en vergroot hiermee de invloed van onze groep / ons belang!!



(quote Frederique: Het percentage vakbondleden bij de Binnenlands Bestuurlezers is waarschijnlijk laag: velen van ons vinden dat de belangen van de hogere ambtenaren niet vertegenwoordigd zijn. Dit akkoord bewijst ieders gelijk: de belangen zijn niet vertegenwoordigd omdat we niet lid zijn en omdat we niet lid zijn, worden onze belangen niet vertegenwoordigd. De slang bijt dus in zijn staart.)
Gerrit
Ze staan hier op de tafels te schreeuwen. Maar dat komt omdat het water al enige tijd tot aan hun lippen staat.
Gert-Jan / beleidsadviseur
Het is mij wel duidelijk wat de SP invloed is op de vakbond. Deze CAO is alleen maar goed voor de lagere inkomens. Het zou "hogere" ambtenaren niet alleen om het geld gaan, maar om de inhoud van de functie. Wat is dat voor onzin? Natuurlijk is de inhoud van je werk belangrijk, maar je werkt toch primair om een liefst goede boterham te verdienen. Daarvoor doe je een opleiding en kies je voor bepaald werk. Het is ook bij gemeenten geen liefdewerk oud papier! En sinds wanneer moet er binnen gemeenten genivelleerd worden? Ik zie de urgentie niet. Misschien bij banken, maar bij gemeenten? Een gotspe! Nivellering is gewoon een ongelooflijk zwak excuus voor een ongelooflijk slecht CAO akkoord (voor de middenklasse).



Gerrit
Ben zeer benieuwd of de vakbonden de Miljoenennota op het onderdeel salarissen voor ambtenaren in 2015 al hebben gelezen? Ik lees MARKTCONFORM.



De behaalde 0,85% is in 2015 echt niet meer marktconform bij een aantrekkende economie, waarbij nu al een norm ligt van net iets boven de 1,75% (excl. uiteraard de banken-CAO's).

S.alarisschaal 11 / beleidsadviseur
discussie in de kantine in een willekeurige gemeente in het westen van het land.

Aanwezigen: 2 beleidsadviseurs A (schaal 11), 1 beleidsadviseur B (schaal 10) en 2 medewerkers publiekszaken (schaal 8) en 1 bode.

Onderwerp: het nieuwe gemeente CAO

'Jij moet nodig klagen met schaal 11!'

'Als je het niet bevalt hier bij de gemeente, dan ga je toch lekker ergens anders solliciteren'.

'Ben blij dat je werk hebt! Ik heb 3 jaar thuis gezeten.'



Ondertussen bij het Rijk, departement I en M, Den Haag.

Aanwezigen: 2 rijksambtenaren.

Plaats van handeling: terrasje

Onderwerp: het nieuwe gemeente CAO

'WHOEAHHAAHAHAHAHAHAHAHA'

'hihihihi hihihi hihihi'

'Ah da's toch zielig'.

G. Bos / Bodemadviseur
@ Henk: Hoezo geen recht van spreken? Heb je dan überhaupt de mogelijkheid gekregen om voor je eigen CAO op te komen? Er is een gedwongen winkelnering met de vakbond en die staat nu mooi weer te spelen! Die bond heeft mij eens zo laten stikken dat ik het lidmaatschap heb opgezegd, maar om mee te kunnen spreken over mijn eigen arbeidsvoorwaarden moet ik (betaald!) lid worden van die club. Welke democratie??
Ambtenaar / Ambtenaar
Heeft iemand al eens bedacht dat al die bedragen welke éénmalig uitgekeerd worden ook niet in je pensioen terug te vinden zijn en ook niet bij toekomstige verhogingen in percentages? Kortom, je gaat stteds verder achterop raken en het pensioen krimpt zienderogen. Jammer dat we zo ondergewaardeerd worden. Het zou de werkgevers sieren zich te bedenken dat ze nu éénmaal met 2 petten opzitten en ik zou graag zien dat men zich voor het eigen personeel net zo hard zou maken als b.v. MKB-ers en multinationals.
Fritz
Met belangenvertegenwoordigers als Abva Kabo heb je geen vijanden meer nodig. Het bereikt een fooi voor de laagstbetaalden en presenteert het dan als een geweldig onderhandelingsresultaat. De rest van de ambtenaren kan in de ogen van de bond doodvallen. Bedankt voor het nog verder de modder intrappen van de gemeenteambtenaren, Abva Kabo en VNG.
henk
Nog steeds erg stil........
Fritz
Dat dit bericht onder het kopje 'Carriere' staat, is werkelijk het enige dat nog een (wrange) glimlach op mijn gezicht tovert.
Anoniem / Bezorgde burger
Bij beide bonden 80% voorstanders lees ik vandaag. Ik geloof er helemaal niets van.



De bedreven inkomenspolitiek door de vakbonden kan toch niet worden getolereerd? Dat is immers al de verantwoordelijkheid van de overheid (vinden ze zelf).



Is dan werkelijk 80% van de leden van beide bonden werkzaam in de lagere loonschalen. Zij profiteren namelijk van deze 2e ronde inkomenspolitiek (diefstal).



Maar daarbij heeft 'Ambtenaar' het bij het rechte eind. Vaste bedragen in plaats van percentages werken niet door in pensioen en latere salarisverhogingen. Dat is ook slecht voor de lagere loonschalen!!



We moeten weer terug naar salarisverhogingen in percentages!!!!!

Reynders / ambtenaar
Ik ben nu vanaf 1990 vakbondslid, zoals eerder gezegd begonnen bij de NvbgA, die is opgegaan in Novon en die is weer opgegaan in FNV Abvakabo. Vanaf dat moment heb ik de indruk dat de belangen voor medewerkers in een hogere schaal verkwanseld werden. Nivelleren doet de overheid al, de vakbond hoeft dat niet ook nog eens te doen. Al jaren betaal ik honderden euro's aan contributie maar dat lidmaat-schap ga ik nu opzeggen; De bond behartigt mijn belangen toch niet en zo heb ik dan nog bruto 4,7% loonsverhoging.
G.Wesselink / specialist
Wat loop je nou te klagen, welke ambtenaren hebben het slecht? De laagst betaalden en die krijgen er gelukkig iets bij de rest moet eens stoppen met klagen en als het nooit genoeg is ga dan lekker in het bedrijfsleven werken. Eens kijken hoe lang het duurt voordat je daar weer loopt te mekkeren. Bah wat een ongepast geklaag, wees blij dat je niet bij de deur loopt.
Eric de Haas / planningadviseur
Dames, Heren,



Kom op, zeg. Wie van jullie heeft aan de stakingsdag meegedaan? Ik ook niet, maar een beetje solidariteit met de lager betaalden mag toch wel, zeker vanuit onze veilige, luxe positie. 10A in mijn geval.
Criticus - NL
@Eric de Haas



Sinds 2008 loopt mijn netto inkomen achteruit, terwijl het leven sindsdien veel duurder is geworden. Het feit dat mijn inkomen hoger ligt, wil niet zeggen dat ik er minder bij hoef te krijgen. De overheid nivelleert al via de belasting, moet diezelfde overheid (in dit geval mijn werkgever) nu ook al nivelleren via mijn loon?



Ik wil graag opkomen voor mijn rechten, maar dat is niet mogelijk in deze idiote constructie waarbij de bonden bepalen wat ik vind. Ik ben bewust geen lid, wordt door hen niet vertegenwoordigd, maar ben wel tot hen veroordeeld. Mag ik dat misschien idioot vinden?
Reynders / ambtenaar
@ gonny

Ik heb een aanstelling voor 36 uur maar werk al snel meer uren per week. Ik werk vaker 's avonds en soms in de weekends, ik zeg nooit nee tegen een klus en heb zeker geen 9-5 mentaliteit. Ik heb een enorm commitment aan de organisatie en de dienstverlening. Wat dat betreft, qua prestatie denk ik gelijkgesteld te staan aan het bedrijfsleven.



Anderzijds ken ik helaas (veelal oudere) collega's die het stereotiepe beeld van gemeente-ambtenaar nog steeds uitdragen. Maar ik hoop echt dat dat een uitstervend ras is.



Als ik presteer wil ik ook gewaardeerd worden. Niet alleen door mijn meerdere maar ook in mijn beurs. (Daarmee wil ik overigens niet gezegd hebben dat mensen in een lagere schaal geen inzet zouden hebben).



En ja, de overstap naar het bedrijfsleven is zeker altijd nog te overwegen. Dan krijg ik wel marktconform betaald. Vroeger hadden de bonden het nog wel eens over prestatieloon, maar die term heb ik ook al jaren niet meer gehoord.
Gerrit
Werken voor de gemeenten. Het is net zoals de CAO:



EENMALIG
Criticus - NL
Eng stil omtrent de CAO!

Willem
De titel van dit stuk is niet juist en zelfs een beetje misleidend. Naar mijn idee zijn gemeenteambtenaren niet massaal voor de nieuwe gemeente CAO, maar zijn de leden van de vakbond massaal voor de nieuwe gemeente CAO.
Erik / beleidsmedewerker
Verbazingwekken: Tachtig procent van de leden die hun stem hebben laten horen, heeft ingestemd met de afspraken waarover anderhalf jaar is onderhandeld, meldt de vakbond. waarom heb ik als lid van de Abvakabo dan geen uitnoding ontvangen om mijn stem uit te brengen?
Peter
Onvoorstelbaar... De kop is (zoals we ondertussen van BB gewend zijn) uiterst misleidend. Want niet ambtenaren zijn massaal akkoord maar slechts een fractie daarvan, namelijk zij die vakbondslid zijn. Met dit mogelijke akkoord bewijst de bond haar definitieve failliet.



Hoe kun je instemmen met een voorstel dat vergelijkbaar is met kruimels die van een tafellaken vallen? Nogmaals, onvoorstelbaar...
gemeenteambtenaar / ambtenaar
@Peter. het is NIET onvoorstelbaar.Zelf heb ik tegen gestemd, maar als je bedenkt dat de vakbondsleden voor een groot deel 50+ is en in lagere schalen, dan is dat voor deze doelgroep een leuk resultaat. Het wordt tijd dat de arbeidsvoorwaarden los van de vakbonden besproken gaan worden
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
en nu maar hopen dat in tijden van bezuinigingen de banen voor jongeren langer blijven bestaan dan 1 jaar en de baan conform functiehuis wordt ingeschaald.



De 80-90-100% regeling vraagt namelijk solidariteit van het huidige lage aantal jongeren (agv de doorsnee pensioenpremie) in combinatie met de financiering van de overgangsregeling VPL (de oude VUT-regeling heeft ook niet het gewenste effect gehad van meer banen voor jongeren (een bepaalde sector daargelaten)).



Het AenO volgt de ontwikkelingen, maar zonder pressiemiddel. Persoonlijk zie ik deze regeling op dit moment niet als middel om verjonging van de sector te genereren, maar eerder een middel om de oudere medewerker te compenseren voor de verslechterde VPL-regeling en bezuinigingsdrift in de sector.
waterval / beleidsmedewerker
Peter toch, je mag ook lid van de bond worden. Niet alleen je hand ophouden als de bond wat bereikt, maar ook meewerken aan een sterke(re) positie van de werknemer. P.s. Ik heb ook tegengestemd. Het gaat inderdaad om kruimels en het is een bewijs van nde minachting die de werkgever voor zijn medewerkers heeft ....... We kunnen morgen weer beginnen met de onderhandelingen voor de volgende CAO, hoeven we misschien eens niet zo lang te wacxhten op resultaat!
Henk / gemeenteambtenaar
Ik snap eigenlijk niet de kritiek op het onderhandelingsakkoord. Er zijn 180.000 gemeenteambtenaren waarvan er maar een paar duizend op 18 juni j.l. tijdens de landelijke actiedag in Hendrik Ido Ambacht aanwezig waren. Als er op die dag 100.000 ambtenaren waren gekomen om te demonstreren dan was het onderhandelingsresultaat veel positiever geweest. Allen die NIET op 18 juni j.l. tijdens de demonstratie aanwezig waren hebben in feite geen recht van spreken over het onderhandelingsresultaat maar moeten de handen dicht knijpen dat ze nog geld erbij krijgen. Waarschijnlijk nam Peter ook niet aan de demonstratie deel!
Gerrit
Hee Peter; jij ook al geen uitnodiging ontvangen?? Hebben ze alleen de ja knikkers een brief gestuurd

en geteld?
Janet / beleidsadviseur
Het was geen kwestie van kiezen. Anders is er geen nieuwe CAO. Ik ben er niet blij mee.
Peter
@Henk: Nee, ik was niet aan het staken maar gemeentelijke klanten aan het bedienen.



Maar de boodschap van de VNG is duidelijk: de ambtenaar is een kostenpost in plaats van een productiemiddel waarnaar pas geluisterd wordt op het moment dat je met vlaggetjes gaat zwaaien en petjes opzet en daarbij je loyaliteit opzij schuift.



Tevens is de boodschap van de bonden duidelijk: zit je boven schaal 4 dan zoek je het zelf maar uit.
linda
Hoe durven we als ambtenaren te klagen. Dat de laagst betaalden er het meest op vooruit gaan, dat is alleen maar rechtvaardig. die merken ook het meest van de recessie. Vergelijk eens wat er gebeurt met activiteiten in regie uitzetten. Mensen worden weer ingehuurd via een ander bedrijf tegen heel lage kosten. Vergelijk met wat er In de zorg gebeurt. De handen aan het bed verdwijnen en betaalde krachten mogen hun (slecht betaalde) baan inleveren voor een functie als vrijwilliger. En de beter betaalde ambtenaar klaagt dat hij er (te weinig) bijkrijgt?
petaloeda / gemeente ambtenaar
Nadat de bonden een erg grote mond hadden over wat ze allemaal niet wilden accepteren, heeft de bond tot mijn verbazing een slechte cao geaccepteerd. Dat er mensen niet mee gedemonstreerd hebben doet daar niets aan af!

Ik heb tegen dit cao gestemd en velen met mij. Ik ben dus nog verbaasder dat "ambtenaren massaal voor" zijn. Is deze uitslag wel betrouwbaar?

Daarnaast: wat hebben we ook voor keuze? Nog een paar jaar zonder cao? Gemeenteambtenaren zijn nu eenmaal de sluitpost van alle ambtenaren....

Jan / HR adviseur bij Gemeente
Huh?? Dat was mijn eerste reactie toen ik de kop boven dit artikel zag! Net na het behaalde 'resultaat' bleek al snel dat een meerderheid tegen dit akkoord was. En nu heeft 80% voor gestemd? Ik kan het haast niet geloven. Mocht er al een meerderheid voor dit akkoord zijn, is dat zeker niet 80% maar een nipte meerderheid. Ik vraag mij daarom dus ten zeerste af hoe betrouwbaar die stemming van de vakbond is.



Ik heb ook tegen gestemd. Ik had graag gezien dat men opnieuw was gaan onderhandelen. Ook al hadden ze geen betere loonafspraken kunnen maken, dan hadden ze in ieder geval de looptijd terug kunnen halen naar 2 jaar (2013-2014) zoals ze vooraf hadden gezegd. Dan hadden we binnenkort namelijk kunnen onderhandelen voor een nieuwe/betere cao.



Hier heeft de vakbond in alle opzichten gefaald en falen zu nu nogmaals door net te doen alsof bijna iedereen blij is met dit resultaat.
t. faber / gepensioneerd
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat degenen die kritiek hebben op de vakbonden (belangenbehartiging gericht op die verfoeide pensionado's, slechte caoresultaten etc.) daar veelal geen lid van zijn. Het zijn echter wel de vakbonden die hun nek uitsteken en de steeds weer taaie en frustrerende strijd aangaan met de werkgevers en andere gremia die geen enkele boodschap hebben aan de belangen van de werknemers, zwakkeren in de samenleving etc. Het is naar mijn mening een beetje goedkoop om een ander de kastanjes uit het vuur te laten halen en deze achteraf te becritiseren. Ik zou er derhalve voor willen pleiten dat door de vakbonden behaalde cao-resultaten voortaan uitsluitend gaan gelden voor degenen die lid zijn van de daarbij betrokken vakbonden. De niet georganiseerde schreeuwers krijgen daarmee de eerlijke kans om voor zichzelf veel betere resultaten af te dwingen..
Henk / gemeenteambtenaar
@petaloeda.

Dat er mensen niet mee gedemonstreerd hebben doet daar zeker aan af! Immers de onderhandelingspositie van de vakbonden tegen die van het VNG wordt een stuk sterker als er 100.000 hadden gedemonstreerd. Zo werkt dat nu eenmaal bij CAO onderhandelingen

J.Teske / Zorgmedewerker van 87 jaar en nooit doorontwikkeld.
Ik ben het helemaal eens met Linda. Maar gelijktijdig ben ik ook tegen het afbreken van de verworven werknemersrechten en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt, zoals VNO-NCW-voorman Hans de Boer graag ziet. Maar daar hoor je allen Asscher over. Nog even en we zijn weer terug in 1900. Maar, in deze ontwikkelingen worden de ambtenaren (nog steeds) uit de wind gehouden. De bond de kastanjers uit het vuur laten halen, En maar klagen. Ook een ambtenaar moet toch eens een keer wakker worden, zou je denken.
ambt / ambtenaar
Uit de troonrede: "In 2015 wordt de loonbijstelling in de publieke sector volledig uitgekeerd. Na een nullijn van jaren kunnen de inkomens van leraren, politieagenten, militairen en ander overheidspersoneel weer meestijgen met de loonontwikkeling in de markt. "



Aangezien de bonden het geweldige resultaat bereikt hebben met een cao tot EIND 2015, lopen we dus een marktconforme CAO verhoging mis. Maar ja, dat kon je al in de lucht zien hangen toen bekend werd dat de looptijd tot eind 2015 loopt. TERUG NAAR DE ONDERHANDELINGSTAFEL DUS om minimaal de looptijd te beperken tot bijv. april of mei 2015
medeambtenaar / medeambtenaar
@Ambtenaar: en de Bonden wisten dit, anders zouden ze niet juist VANDAAG met de juich bericht naar buiten zijn getreden. Bonden misleiden de boel....
Frenkie
Ik geloof er geen snars van dat 80% voor is. Terug naar het stemmen op de regiobijeenkomsten. Handen tellen i.p.v. digitaal en schriftelijk stemmen. En ja, ik ben lid sind ik bij de overheid werk (> 20 jaar).
Ingrid (gemeenteambtenaar)
Het is toch wel heel frappant dat de bonden een meerderheid van tegenstemmers om weet te bouwen naar een meerderheid van 80% die pro zijn. Dat moeten zij mij ook eens leren: hoe ik van een negatief saldo zo snel naar een zeer ruim positief saldo kan geraken. Het resultaat: € 350,= in oktober, bruto, als compensatie voor jan 2013 t/m sept 2014? Dat is wel € 16,66 bruto per maand! Knap gedaan hoor ! Dat is toch een flinke stap vooruit in de 12% loonachterstand op de burgersector! Chapeau voor het behaalde resultaat (maar nu lieg ik)!!!
Vlechter
Ben het eens met Ingrid. Ik kan echt niet geloven dat 80% van de respondenten het eens is met dit uitermate zeer magere resultaat. Hoezo terugwerkende kracht vanaf 1-1-2013? Wat is er dan bereikt tussen 1 januari 2013 en 1 oktober 2014?

Hoog tijd om mijn lidmaatschap te heroverwegen.
Jan / HR adviseur bij Gemeente
Geloof het of niet, maar ook de leden van CNV hebben vóór gestemd! En ja, ook met 80%.

Heeeel toevallig. Beiden bonden hebben de achterban geraadpleegd en in beide gevallen stemmen de leden voor met precies een gelijke score. 80%.

Hoe ongeloofwaardig is dit!!

Laten we dit gebeuren? Ik vind dat we dit niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. We worden gewoon besodemieterd door de bonden!!
Peter / Beleidsmedewerker
Kort: ik geloof er niets van.
Frederique Veldman / Teamleider
Ik geloof deze uitslag wel. De laagste salarisschalen zijn lid van de vakbond en die gaan met de akkoord procentueel het meest op vooruit. De mensen die commentaar leveren bij Binnenlands Bestuur zitten in de hoogste salarisschalen en gaan er het minst op vooruit. Het percentage vakbondleden bij de Binnenlands Bestuurlezers is waarschijnlijk laag: velen van ons vinden dat de belangen van de hogere ambtenaren niet vertegenwoordigd zijn. Dit akkoord bewijst ieders gelijk: de belangen zijn niet vertegenwoordigd omdat we niet lid zijn en omdat we niet lid zijn, worden onze belangen niet vertegenwoordigd. De slang bijt dus in zijn staart.

Wil je dat je stem gehoord wordt dan moet je lid worden van de vakbond. Discussieren op Binnenlands Bestuur legt niet het gewicht in de schaal om een andere CAO te krijgen....
Peter / Beleidsmedewerker
Kort: ik geloof er niets van.
Frederique Veldman / Teamleider
@Peter: tegen zulke argumenten als jij inbrengt kan natuurlijk niemand heen
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Ben jij geraadpleegd? Ik niet.
Peter / Beleidsmedewerker
@Frederique. Als jij mij kunt aangeven hoe 70% van de negatieve reacties kunnen worden omgebogen in precies 80% positieve met zo'n belabberde CAO. Dit mede afzettend tegen de reacties die vandaag ook hier weer gegeven worden. Ik vind het zelfs zeer frappant dat dit pas 2 dagen na sluiting van de termijn naar buiten komt. En ik realiseer me ter dege dat we in een crisis zitten. Maar eerst tijdens deze crisis hoog van de toren blazen met de inzet van 5% over 2 jaar en dan met dit resultaat voor 3 jaar naar huis komen?! Die € 900,-- missen we misschien ook al. Waar is het derde jaar als je werkeloos wordt? Hadden we fijn in 2015 kunnen regelen. Gezien de ervaring met het onderhandelen met de VNG wordt dat ergens midden 2017. Argumenten genoeg?
Reynders / ambtenaar
Ik ben al jaren vakbondslid. Eerst bij de Nederlandse bond voor gemeenteambtenaren, dat werd NOVON en die zijn opgegaan in FNV-Abvakabo. Vanaf dat moment heb ik de indruk dat mijn belangen als medewerker in een hogere schaal verkwanseld werden. Welke vakbond kan mijn belangen wel behartigen? Dan laat ik me morgen bij FNV uitschrijven. Ik voel me niet thuis bij deze bond.



ambtenaar / gemeenteambtenaar
Wederom verraden en in de maling genomen door de bonden . Wil je een struktuele loonsverhoging zeg dan je lidmaatschap op . Stop je gelijk met de salarissen te betalen van diegene die ons zgn vertegenwoordigen .
Advertentie