of 59232 LinkedIn

Ambtenaren leren filmen van Frans Bromet

Gemeenteambtenaren gaan collega’s filmen. Doel ervan is op die manier het vakmanschap van de ambtenaar in beeld te brengen. Ze krijgen professionele ondersteuning van Frans Bromet.

Gemeenteambtenaren gaan collega’s filmen. Doel ervan is op die manier het vakmanschap van de ambtenaar in beeld te brengen.

Werkgever moet ruimte bieden

Het betreft een bijzonder project van het A+O fonds Gemeenten in samenwerking met de bekende filmer Frans Bromet. Er is plek voor 12 ambtenaren ‘die het leuk vinden om met de camera op pad te gaan en het vakmanschap van collega’s in beeld te brengen.’ Voorwaarde is affiniteit met filmen. Belangrijk is ook dat de gemeentelijk werkgever de ruimte biedt om aan het project deel te nemen: van september tot en met november moet er voldoende tijd vrij gemaakt kunnen worden voor het volgen van de training van vier tot zes dagen en het maken van de filmpjes – eveneens vier dagen.

 

Zelfstandig filmpjes maken

Met ondersteuning van Studio Bromet leren de ambtenaren hoe in een duo een filmpje van een paar minuten te maken en het vakmanschap van een collega vast te leggen en te monteren. Na afloop van het opleidingstraject zijn de deelnemers in staat om voortaan zelfstandig filmpjes te maken voor het werk.

Het A+O fonds Gemeenten vindt vakmanschap belangrijk. ‘Daarom willen wij deze in beeld brengen. Vragen als: ‘Waarom doe je dit werk?’, ‘Wat maakt het zo bijzonder?’ en ‘Wat moet je kunnen om jouw werk goed uit te kunnen voeren?’ zijn hierbij erg belangrijk’, aldus het A+O fonds. De filmpjes moeten bijdragen aan het gesprek met elkaar over het vakmanschap van ambtenaren en hoe ambtenaren dat vakmanschap zelf verder kunnen ontwikkelen.

 

Presentatie op Ambt24

Met de 12 ambtenaren en Studio Bromet worden in korte filmpjes 24 verschillende functies in beeld gebracht. Dat kan de burgemeester zijn, maar bijvoorbeeld ook de gladheidsbestrijder, de marktmeester of baliemedewerker. De korte filmpjes worden tijdens Ambt24, het festival dat draait om Vakmanschap, gepresenteerd. Ambt24 vindt plaats op 11 november 2014

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door camerahead op
Wat leren ambtenaren zoal van Bromet, onverstaanbaar mompelen?
Door Tineke Smid (HR-adviseur) op
Wat een leuk initiatief.
Ook ik ben net als Linda erg geïnteresseerd om aan dit project mee te werken en heb uiteraard affiniteit met beeld (film en foto) en geluid. Ben benieuwd waar en hoe ik me kan aanmelden.

Tineke Smid
Door Maarten op
Een soort contradictio in terminis:

"Gemeenteambtenaren gaan collega’s filmen. Doel ervan is op die manier het vakmanschap van de ambtenaar in beeld te brengen."

Blijkbaar is het niet nodig om het vak van cameraman écht te beheersen (of dat van regisseur/producent). Zou je niet een beter beeld laten zien als je *iedereen* zijn vak laat uitoefenen?
Door Linda Bogaert (Salarisadministrateur HR afdeling) op
Ik zou heel graag een portret van één van mijn collega's maken. Bij voorkeur iemand van de gemeentereiniging, een bestuurder en een medewerker bouw- en woningtoezicht. Affiniteit met beeld en geluid is aanwezig. Als medewerkster van de afdeling HR heb ik daarnaast veel kennis van verschillende functies binnen de gemeente en ken ik vrijwel alle medewerkers. Met een goede dosis creativiteit moet dit een mooie promotiefilm opleveren. Hoop dat ik uitgenodigd word voor een gesprek.
Groet van Linda Bogaert