of 59250 LinkedIn

Ambtenaar: geen werk op vakantie

Ambtenaren laten tijdens de vakantie hun werk thuis. Maar liefst 80 procent van hen geeft aan dat er in principe niet gewerkt wordt op het vakantieadres.

Ambtenaren laten tijdens de vakantie hun werk thuis. Maar liefst 80 procent van hen geeft aan dat er in principe niet gewerkt wordt op het vakantieadres.

Slechts 1 procent neemt veel werk mee naar de vakantiebestemming en 19 procent zegt een beetje werk mee te nemen tijdens de vrije weken. Voor het checken van de mail ligt dat anders, overigens. De helft van de Nederlandse ambtenaren leest inkomende post, variërend van af en toe tot meerdere malen per dag. Dat blijkt uit het Binnenlands Bestuur Ambtenaren-vakantieonderzoek dat onder 3315 ambtenaren werd gehouden.

Dat betekent dat de helft van de ambtenaren zijn mailbox stoïcijns negeert. Deze groep hoef je in kennelijk ook telefonisch niet te storen terwijl ze op strand liggen, want 42 procent van de ambtenaren geeft aan absoluut niet bereikbaar te zijn. Overigens zijn er net iets meer overheidsmedewerkers die wél collegiaal zijn; 46 procent zegt wel de telefoon op te nemen als het een geval van nood betreft.

Een opvallend gegeven: de piepkleine groep ambtenaren (1 procent) die aangeeft in de vakantie achterstanden weg te werken bestaat voor 47 procent uit vijftigers en voor slechts 2 procent uit dertigers.

Een kwart van de ambtenaren geeft aan na te denken over hoe zij het werk beter kunnen doen. Een vijfde deel van de ambtenaren investeert liever niet meer in de huidige positie, maar denkt aan een andere baan. Een deelnemer gaf aan zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Bijna de helft houdt de grens tussen privé en werk in ere en antwoordt op de vraag of ze tijdens hun vakantie over hun carrière nadenken: ‘Nee, ik ben met vakantie.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.