of 59250 LinkedIn

Akkoord over cao rijksambtenaren

Vakbond FNV is tegen en had al eerder aangekondigd naar de rechter te stappen.
3 reacties

Drie vakbonden hebben een akkoord bereikt met minister Stef Blok (Rijksdienst) over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor rijksambtenaren. Dat hebben de bonden donderdag laten weten.

Het akkoord is gesloten met CNV Overheid, Ambtenarencentrum en CMHF. Vakbond FNV is tegen en had al eerder aangekondigd naar de rechter te stappen.

Aanvullende afspraken

In juli waren al afspraken gemaakt over een loonstijging voor de 120.000 rijksambtenaren, maar nu zijn er ook aanvullende afspraken gemaakt onder meer over het sociaal beleid (werk-naar-werkbeleid) en over de opzet van strategisch personeelsbeleid.


4,25 procent erbij

Onder meer douaniers, gevangenisbewaarders en inspecteurs krijgen dit jaar en volgend jaar een loonsverhoging van in totaal 4,25 procent en eenmalig 500 euro, naast de 0,8 procent die in juni al is uitbetaald.

 

Pensioenverslechtering

De drie bonden leggen het onderhandelingsresultaat de komende weken positief aan de leden voor.

FNV blijft zich verzetten. Volgens de vakorganisatie gaat het om een sigaar uit eigen doos omdat het voorstel leidt tot pensioenverslechtering. De vakorganisatie zegt binnenkort een referendum te houden onder de ambtenaren. Volgende week donderdag, 17 september, dient bij de rechtbank in Den Haag een kort geding van de FNV tegen de overheidswerkgevers en de kleinere vakbonden over het loonakkoord.(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan (consulent) op
@martijn. Inderdaad de gemeente ambtenaren gaan de salarisverhoging van de Rijks ambtenaren betalen, doordat ook zij in pensioen er op achteruit zullen gaan. De meerderheid schijnt akkoord te zijn. Wat is de meerderheid van die gemeente ambtenaren toch dom !
Door Martin (HRM'er) op
Krijgen rijksambtenaren straks lager pensioen van het abp dan de andere overheidswerknemers verzekerd bij het abp? Anders wordt hun loonsverhoging betaald door de gemeenteambtenaren..... Plasterk en de bonden (minus t FNV) stelen van de pensioengelden van mij en mijn collegs's
Door Verontruste deelnemer op
Wie draaien op voor dit akkoord? Ook de niet bij het Rijk werkzame deelnemers aan het pensioenfonds? Is sectoralisatie van het Pensioenfonds onderhand niet een logische stap?