of 59232 LinkedIn

Acties op komst tegen banenverlies gevangenis

Abvakabo FNV is boos over de vele honderden banen die staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) bij de gevangenissen wil schrappen. ,,Medewerkers zijn het gerotzooi van Teeven zat en denken na over mogelijke acties'' waarschuwt onderhandelaar Frans Carbo.
1 reactie

Abvakabo FNV is woedend over de vele honderden banen die staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) bij de gevangenissen wil schrappen. 

Hoge druk
,,Medewerkers zijn het gerotzooi van Teeven zat en denken na over mogelijke acties'' waarschuwt onderhandelaar Frans Carbo. ,,De werkdruk bij het uitvoerende personeel is nu al zo hoog dat het gevaarlijke situaties in de gevangenissen oplevert.''


Nieuwe maatregelen

Teeven heeft de Tweede Kamer vrijdag laten weten dat in het gevangeniswezen 920 arbeidsplaatsen verdwijnen; 180 meer dan eerder aangekondigd. Dat is het gevolg van nieuwe maatregelen. Het verlies van de 740 andere arbeidsplaatsen houdt verband met al eerder aangekondigde bezuinigingen die 60 miljoen euro moeten opleveren. Het banenverlies door de 60 miljoen zat al enige tijd in de pijplijn, maar het precieze aantal was nog niet officieel vrijgegeven.


Reservebank

Nederland heeft ook de komende 5 jaar minder behoefte aan cellen en eveneens aan enkelbanden, meldt de staatssecretaris verder. Er gaan daarom 300 cellen op de reservebank en 400 enkelbanden worden ook terzijde geschoven. Er komen daardoor ook nog eens die 180 arbeidsplaatsen te vervallen, zo bleek vrijdag, maar er hoeven geen gevangenissen meer dicht.

 

Imkrimping personeel

Deze kabinetsperiode viel het besluit tot de sluiting van diverse gevangenissen en de inkrimping van het personeelsbestand. Inmiddels hebben meer dan 1000 werknemers sinds de invoering van dat zogenoemde Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen nieuw werk gevonden of ze zijn door natuurlijk verloop uitgestroomd uit de organisatie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Is meneer Teeven dan zo kortzichtig dat hij helemaal niet ziet wat er vanuit delen van Europa, maar meer nog van daar buiten op ons af gaat komen ? Ik ben geen pessimist, wel een realist en zie enorme stromen gelukzoekers met vaak ook minder goede bedoelingen hierheen komen. Hun overlevingstocht willen ze terug verdienen, is het niet goedschiks, dan toch kwaadschiks.Ook de AIVD en andere regeringen zien dit probleem opdoemen, maar de crimefighter in woorden lijkt rustig verder te tukken.
En ik ben nog van de generatie die geleerd heeft dat regeren vooral vooruit zien is. Fred Teeven kennelijk niet.