Advertentie
carrière / Nieuws

Aangifte tegen 'ambtenaar' wegens smaad en laster

De gemeente Den Bosch heeft dinsdag aangifte wegens smaad en laster gedaan tegen een medewerker van de sociale werkplaats. De man plaatste vermoedelijk onder een valse naam kwetsende opmerkingen over de slachtoffers van de vliegtuigramp met de MH17 op Facebook.

30 juli 2014

De gemeente Den Bosch heeft dinsdag aangifte wegens smaad en laster gedaan tegen een medewerker van de sociale werkplaats. Hij deed zich hierbij voor als ambtenaar.

Naam geschaad De man plaatste vermoedelijk onder een valse naam kwetsende opmerkingen over de slachtoffers van de vliegtuigramp met de MH17 op Facebook. Volgens de gemeente heeft hij daarmee de goede naam van de gemeente geschaad en het gemeentelijk logo misbruikt.
Geschorst De zaak kwam aan het rollen toen de opmerkingen van de man maandag de ronde deden op sociale media. De gemeente ontkende in eerste instantie dat ze van een ambtenaar kwamen, maar nader onderzoek heeft ,,sterke aanwijzingen'' opgeleverd dat de medewerker van de sociale werkplaats de schrijver is. De man is geschorst, aldus de gemeente.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie