Advertentie
carrière / Nieuws

200 banen weg bij de AIVD

Bij de geheime dienst AIVD verdwijnen de komende jaren zeker 200 van de 1500 voltijdbanen. Dat is het gevolg van miljoenenbezuinigingen. De AIVD gaat onder meer bezuinigen op de ict, de inzet op rechts-, links- en dierenextremisme en de aanwezigheid in het buitenland.

03 juni 2013
23 miljoen bezuinigen

Dat schrijft verantwoordelijk minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Plasterk is de geheime dienst ,,in staat de komende jaren tot aanzienlijke bezuinigingen te komen van 23 miljoen euro''.

Tweede Kamer bezorgd
Daarom wordt de komende jaren fors gesneden in de organisatie, met name in staf- en ondersteuningsfuncties, en wordt bezuinigd op dienstverlening en advies op het gebied van informatiebeveiliging. In de Tweede Kamer leven grote zorgen over de bezuinigingen die uiteindelijk moeten oplopen tot bijna 70 miljoen in 2018.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Bloemendaal / Vuilnisman
Volgens Plasterk is de geheime dienst ,,in staat de komende jaren tot aanzienlijke bezuinigingen te komen van 23 miljoen euro''.

Men was en is dus in staat met 23 miljoen euro
minder goed te functioneren.
Waarom zijn deze bezuinigingsmaatregelen
dan niet eerder genomen ?
Bv 5 jaar geleden ?
pieter / wegkijker
Het gaat wel goed met ons land. Weinig dreiging, dus we kunnen toe met minder AIVD. Lijkt me een nogal onverstandige bezuiniging.
Pipadekloon / Voorlichter
Hadden ze dat niet in het geheim kunnen doen nu weten de terroristen het ook.
Kaas !
bijstand afschaffen, hebben die linkse gekkies geen tijd meer om rottigheid uit te halen.
Bas / logicus
Overeenkomsten fiasco Belastingdienst en straks de AIVD. Ze leggen tenslotte verantwoording af aan de zelfde kliek incompetente bazen. Bazen zonder visie.



Dit besluit wordt uiteindelijk een zelfde soort ellende als bij de belastingdienst die de belastingbetaler straks meer dan het honderdvoudige gaat kosten.



1/ Bij de belastingdienst geen professioneel opgeleid vast personeel meer aannemen op de afdeling toeslagen want deze zijn te duur (€ 26,-/ (€ 29,- salarisschaal 8 en 9)). Nee, we nemen uitzendkrachten aan via Randstad uitzendbureau en betalen ze maximaal € 8,22 bruto per uur. Helaas zaten daar ook MOE landers bij die de Nederlandse taal nauwelijks beheersten. Randstad zelf kreeg wel > € 40,- bruto per uur voor deze inhuur. In inhuur was niet meer betrokken bij een juiste dienstverlening, soms zelfs bewust frauduleus bezig. Maar dat mag men niet concluderen want dat schaad niet alleen het imago van de MOE lander maar meer die van de verantwoordelijke sukkel die het personeel financieel wil uitknijpen. Foutje, sorry, paar honderd miljoen weg en een paar miljard aan onterechte AOW opbouw. En dit alles om een besparing te realiseren van nog geen miljoen Euro.



2/ Henk Kamp & Paul de Krom stelden “dat de Nederlander zich concurrerender op moet stellen” is veel te kort door de bocht. Een wethouder noemde MOE landers een aanwinst voor Nederland. Ze betalen tenslotte ook belasting claimde hij heel stoer op TV. Feit is dat de meeste MOE landers voor prijzen werken ver onder het minimumloon. Hierdoor betalen ze juist bijna geen – of in het geval van ZZP’ers helemaal geen – belasting vanwege de relatief hoge heffingskorting, startersaftrek etc. Hun (MOE landers) komst heeft tot gevolg dat er meer dan 250.000 Nederlanders – allochtoon en autochtoon- zonder werk thuis zitten en een dure uitkering genieten in plaats van werken en belasting betalen. Dus de onnodige werkeloosheid kost de staat ruim 3 miljard per jaar en de misgelopen belasting die deze thuiszitters anders hadden moeten afdragen bedraagt bijna 5 miljard. Sorry, foutje in de begroting van 8.5 miljard. En maar op TV stellen dat ze geen idee hebben waar dat door komt. Ach, het maakt ook niet uit want het klootjesvolk betaald de rekening van onze fouten wel.



De schuld ligt niet bij de MOE landers maar bij een foute opengrenzen politiek waarbij de politieke onderhandelaars over elkaar heen struikelen in de ambitie het meest genereus over te komen. Dit omdat genereus gedrag namelijk vaak gewaardeerd wordt met een hoge EU post met idem financiële beloning.



3/ natuurlijk hebben we minder mensen nodig bij het AIVD. Er is een afname aan zware roofovervallen waarbij geschoten wordt met Assould Rifles en pistool mitrailleurs. Samir A. had een telefoon in zijn cel. Niet erg want hij belde vast met zijn moeder. We vermoeden dat er 3 Nederlanders (allochtonen ) strijden in Syrië, het blijken er meer dan 100 te zijn. Allen al uit Den Haag en Zoetermeer. De meesten zijn lid van Jabhat al-Nusr (loyaal aan al-Qaida). Ze komen straks goed gemotiveerd terug en zullen de Nederlandse normen en waarden vast en aar de letter respecteren. Tegen de tijd dat er problemen rijzen, kan het AIVD vast wel een paar goedgemotiveerde verstandelijk gehandicapten (sorry) bij Randstad inhuren voor € 8,22 bruto per uur. Succes verzekert. Ik ben alleen bang dat dit succes niet voor ons bestemd zal zijn. Maar ja, wie ben ik om daar over te oordelen?

Advertentie