of 59232 LinkedIn

10 onmisbare vaardigheden voor ambtenaren

In het boek 10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst beschrijven adviseurs en trainers van de Bestuursacademie Nederland de vaardigheden waarover de hedendaagse ambtenaar moet beschikken.
1 reactie

Grote ontwikkelingen als de decentralisaties zorgen ervoor dat de ambtenaar steeds een andere rol moet aannemen.

In het boek 10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst beschrijven adviseurs en trainers van de Bestuursacademie Nederland de vaardigheden waarover de hedendaagse ambtenaar moet beschikken. Zo moet hij kunnen argumenteren, gericht beïnvloeden, netwerken en onderhandelen. Maar ook onderzoeken, overtuigen en presenteren. En onder meer met het oog op nieuwe gemeentelijke taken moet de ambtenaar processen kunnen begeleiden, regisseren en verbinden.

Rolling Stones
Maar met alleen het onderkennen van de vaardigheden ben je er nog niet. Argumenteren, dat kunnen we allemaal. Maar wat is het verschil tussen een enkelvoudig, een meervoudig en een onderschikkend argument en hoe pas je die toe? Hoe zorg je er in een netwerk voor dat samenwerkingspartners de blauwdruk van hun eigen organisatie loslaten? Het boek is opgebouwd als een verzameling korte cursussen op dit gebied, compleet met tips en checklists. En met verschillende quotes uit het classic rock genre. Met als meest aansprekende: ‘You can’t always get what you want, but if you try sometimes you just might find, you’ll get what you need’ Natuurlijk van de Rolling Stones.

10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst. Lex Bruijn e.a. € 19,95   

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Simon van der Linden (zelfstandig beleidsadviseur) op
Als fan van de Rolling Stones vind ik het natuurlijk hartstikke leuk dat de songs van de Stones worden aangehaald. Maar het belangrijkste is dat je ook die muziek kunt maken. Ik hoop dat kunnen 'musiceren' de belangrijkste van de 10 vaardigheden is.