of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard ziet zich gedwongen al binnen een week haar net betrokken huurwoning in kasteel Doornenburg te verlaten. Samen met haar echtgenoot zou zij buiten openingstijden toezicht houden op het kasteel. Op haar Facebookpagina schrijft Schuurmans dat het bestemmingsplan niet toestaat dat dit toezicht wordt uitgeoefend vanuit de kasteelwoning.

  Burgemeester moet weg uit kasteel

  Burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard ziet zich gedwongen al binnen een week haar net betrokken huurwoning in kasteel Doornenburg te verlaten. Samen met haar echtgenoot zou zij buiten openingstijden toezicht houden op het kasteel. Op haar Facebookpagina schrijft Schuurmans dat het bestemmingsplan niet toestaat dat dit toezicht wordt uitgeoefend vanuit de kasteelwoning.

 • Een van ontucht met een zestienjarig meisje verdachte voormalig CDA-wethouder, is woensdag vrijgesproken.

  Vrijspraak voor wethouder Gorinchem

  2 reacties

  Een van ontucht met een zestienjarig meisje verdachte voormalig CDA-wethouder, is woensdag vrijgesproken. De rechtbank in Rotterdam acht niet bewezen dat Eeuwit K. (31) uit Bleskensgraaf 'opzettelijk zijn overwicht door leeftijdsverschil en zijn positie als gemeenteraadslid en fractievoorzitter heeft gebruikt om de vrouw aan te zetten tot seksuele handelingen'.

 • Hoewel de dekkingsgraad van het ambtenarenpensioenfonds ABP stijgt, is het nog niet uitgesloten dat er in de komende jaren alsnog een pensioenverlaging plaats gaat vinden.

  Gevaar pensioenverlaging niet geweken

  Het gaat beter met de pensioenfondsen, de dekkingsgraad gaat weer langzaam omhoog. Bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, waar alle ambtenaren zijn aangesloten, is de dekkingsgraad gestegen naar 101,3 procent. De beleidsdekkingsgraad was 96,3 procent. Toch blijft de situatie penibel: ‘De kans dat ABP de pensioenen in 2018 of volgende jaren moet verlagen blijft aanwezig’, aldus ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool.

 • Juul Reinking blikt terug op de jaren voor en nadat zij de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2003 won. Van de zware reorganisatie bij het GVB stak zij veel op, maar bracht ook doodsbedreigingen met zich mee.

  Jonge Ambtenaar 2003: 'Mooie aanbiedingen gehad'

  Juul Reinking werd in 2003 verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar. Ze was toen vervoermanager Bus bij het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam (GVB). Met haar 34 jaar een bijzondere functie. De vervoerder zat volop in het proces van overheidsorganisatie naar zelfstandige NV. Een mega-klus die haar niet altijd in dank werd afgenomen. ‘Ik heb eens vier weken permanente beveiliging in huis gehad na doodsbedreigingen’, vertelt ze. Toch lukte het haar. Het leverde haar behalve veel respect in eigen kring een jaar lang de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar op.

 • De overheid zit te springen om ICT-ambtenaren, het aantal vacatures was nog nooit zo hoog. Maar ook andere (semi-)overheidsbanen liggen voor het oprapen. Zo is er ook een tekort aan financials, politieagenten en leraren. Wie aan de slag wil bij een overheidsorganisaties grijpt nu zijn kans.

  Ook tekort aan financials en bewakingsambtenaren

  De overheid zit te springen om ICT-ambtenaren, het aantal vacatures was nog nooit zo hoog. Maar ook andere (semi-)overheidsbanen liggen voor het oprapen. Zo is er ook een tekort aan financials, politieagenten en leraren. Wie aan de slag wil bij een overheidsorganisaties grijpt nu zijn kans.

 • Mr. Gerard Bouman begon in 1969 als aspirant-agent bij de politie in Rotterdam en nam in februari 2016 afscheid als hoogste baas van 65.000 politiemensen bij de Nationale Politie. Zelden hebben politiemensen een beter voorbeeld gehad van hun versie van het verhaal 'van krantenjongen tot miljonair'. De maandag op 64-jarige leeftijd overleden Bouman heeft een glansrijke loopbaan in publieke dienst gehad, die hem leidde naar het vak van motoragent tot officier van justitie en van spionnenchef bij de AIVD tot aan de nieuwe baan van korpschef en kwartiermaker bij de Nationale Politie.

  Bouman: 46 jaar publieke loopbaan

  1 reactie

  Mr. Gerard Bouman begon in 1969 als aspirant-agent bij de politie in Rotterdam en nam in februari 2016 afscheid als hoogste baas van 65.000 politiemensen bij de Nationale Politie. Zelden hebben politiemensen een beter voorbeeld gehad van hun versie van het verhaal 'van krantenjongen tot miljonair'. De maandag op 64-jarige leeftijd overleden Bouman heeft een glansrijke loopbaan in publieke dienst gehad, die hem leidde naar het vak van motoragent tot officier van justitie en van spionnenchef bij de AIVD tot aan de nieuwe baan van korpschef en kwartiermaker bij de Nationale Politie.

 • Rotterdam hoopt in de gemeenteraad meer raadsleden met expertise bij een groot bedrijf binnen te halen. De ervaring bij een groot bedrijf wordt als waardevol gezien bij grote projecten in de stad. De gemeenteraad werkt samen aan een proef hiervoor met bedrijven en het ministerie van Binnenlands Zaken.

  Rotterdam wil raadsleden uit het bedrijfsleven

  Rotterdam hoopt in de gemeenteraad meer raadsleden met expertise bij een groot bedrijf binnen te halen. De ervaring bij een groot bedrijf wordt als waardevol gezien bij grote projecten in de stad. De gemeenteraad werkt samen aan een proef hiervoor met bedrijven en het ministerie van Binnenlands Zaken.

 • Ambtenaren moet langer werken en tegelijkertijd behoren ze tot de oudste werknemers van alle beroepsgroepen. Veel ambtenaren halen hun pensioen dan ook niet. Een regeling als het Generatiepact geeft de mogelijkheid tot afbouwen, een win-win-situatie, zo blijkt.

  Afbouwen om je pensioen te halen

  Gemeenten moeten gaan nadenken hoe ze hun ambtenaren kunnen helpen bij de afbouw van hun carrière. Niet elke zestiger wil of kan nog op volle kracht deelnemen aan de survival of the fittest. De realiteit is namelijk dat met het opschroeven van de pensioenleeftijd en de huidige vergrijzing problemen ontstaan. Steeds meer werknemers willen dit vóór zijn en bouwen hun loopbaan langzaam af tot de AOW-leeftijd. Maar dan moeten werkgevers het wel aanbieden.

 • De grootste reorganisatie uit de geschiedenis van de gemeente Amsterdam was complex. De toenmalige Centrale Ondernemingsraad (COR) zette de kont lang tegen de krib, maar de nieuwe medezeggenschapsstructuur bleek toch logisch. Een terugblik met gemeentesecretaris Arjan van Gils en OR-voorzitter Mario Soriano.

  'Reorganisatie Amsterdam ging te veel topdown'

  De grootste reorganisatie uit de geschiedenis van de gemeente Amsterdam was complex. De toenmalige Centrale Ondernemingsraad (COR) zette de kont lang tegen de krib, maar de nieuwe medezeggenschapsstructuur bleek toch logisch. Gemeentesecretaris Arjan van Gils en OR-voorzitter Mario Soriano blikken terug.

 • Het was een rommeltje op de salarisadministratie van St. Maarten. Eén ambtenaar moet daarvoor boeten. Of toch niet? Want hoe moet het Bezoldigingsbesluit worden uitgelegd?

  Te veel salaris? U mag het houden

  Het was een rommeltje op de salarisadministratie van St. Maarten. Eén ambtenaar moet daarvoor boeten. Of toch niet? Want hoe moet het Bezoldigingsbesluit worden uitgelegd?

 • In een brief van burgemeester Van der Laan wordt stilgestaan bij het ontslag van een brandweerman die zich ‘stelselmatig schuldig heeft gemaakt aan discriminerende en racistische gedragingen tegenover collega's en burgers’.

  Nog steeds racisme bij brandweer Amsterdam

  4 reacties

  Ondanks inspanningen van de korpsleiding leeft er nog altijd racisme binnen de Amsterdamse brandweer. Dat komt naar voren uit een brief die burgemeester Eberhard van der Laan aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Hij spreekt van een ‘zorgwekkende’ zaak.

 • Nog niet eerder waren er zoveel vacante functies in de ICT bij de overheid. Er zijn dit kwartaal 48 procent meer dan precies een jaar geleden. Een oplossing zou kunnen zijn om vacatureteksten beter te schrijven zodat ook vrouwen zich aangesproken voelen.

  Vraag naar ICT-ambtenaren is ongekend

  Binnen een jaar is het aantal overheidsvacatures op het gebied van ICT met 48 procent toegenomen. Daarmee is de overheid koploper met vacante ICT-functies. Ook in het bedrijfsleven is de vraag naar ICT-ers omhoog geschoten. In totaal is het aantal ICT-vacatures afgelopen kwartaal op een recordaantal van ruim 58.000 uitgekomen. Er wordt vooral gezocht naar netwerkbeheerders en projectleiders. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobfeed. De oplossing zou kunnen liggen in het benaderen van een nieuwe doelgroep: vrouwen.