of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Na een uitvoerige selectie zijn vier jonge ambtenaren overgebleven die donderdag 18 januari strijden om de eer. Wouter Struijk (29) is een van de vier. Hij is beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs bij de gemeente Schiedam.

  Vragen uit handen geven

  FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, organiseert ieder jaar de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Thema voor 2018: ‘verandervoerders’ – jonge ambtenaren die verandering teweegbrengen. Na een uitvoerige selectie zijn vier jonge ambtenaren overgebleven die donderdag 18 januari strijden om de eer. Wouter Struijk (29) is een van de vier. Hij is beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs bij de gemeente Schiedam.

 • Het CDA in de gemeente Sint Anthonis houdt vast aan de kandidatuur van Ingrid Voncken uit Gennep als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voncken heeft aangegeven uitsluitend lijsttrekker te willen zijn omdat zij opnieuw wethouder wil worden, maar niet beschikbaar te zijn als gemeenteraadslid.

  CDA Sint Anthonis houdt vast aan Voncken als lijsttrekker

  Het CDA in de gemeente Sint Anthonis houdt vast aan de kandidatuur van Ingrid Voncken uit Gennep als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voncken heeft aangegeven uitsluitend lijsttrekker te willen zijn omdat zij opnieuw wethouder wil worden, maar niet beschikbaar te zijn als gemeenteraadslid.

 • De ambtenaar van de toekomst komt er bekaaid vanaf in de vacatures die gemeenten publiceren. Gemeenten belijden wel met de mond dat ze een ‘partnerschap willen aangaan’ met ‘de moderne mondige burger’, maar de moderne competenties die daarbij horen, zijn niet terug te vinden in de vacatures. Tot die conclusie komt HR-dienstverlener Yacht in een analyse van 6.950 vacatures die tussen oktober 2016 en oktober 2017 door gemeenten werden gepubliceerd.

  Geen interesse voor ambtenaar van de toekomst

  De ambtenaar van de toekomst komt er bekaaid vanaf in de vacatures die gemeenten publiceren. Gemeenten belijden wel met de mond dat ze een ‘partnerschap willen aangaan’ met ‘de moderne mondige burger’, maar de moderne competenties die daarbij horen, zijn niet terug te vinden in de vacatures. Tot die conclusie komt HR-dienstverlener Yacht in een analyse van 6.950 vacatures die tussen oktober 2016 en oktober 2017 door gemeenten werden gepubliceerd.

 • De gemeente beschuldigt haar van (de schijn van) belangenverstrengeling omdat ze diverse opdrachten zou hebben gegund aan een persoon met wie zij een relatie zou hebben gehad. Ait-Taleb (34) spande een kort geding aan omdat ze het niet eens is met haar schorsing en strafontslag

  Ambtenaar schuldig aan belangenverstrengeling

  Reageer

  De gemeente Amsterdam oordeelde terecht dat voormalig antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam maakt daarom geen einde aan haar strafontslag, blijkt donderdag uit het vonnis.

 • De IJsselsteinse raad heeft woensdagnacht een einde gemaakt aan de ambtelijke samenwerking met Montfoort. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een ambtelijke fusie klapt. Recent trok Hardenberg de stekker uit de ambtelijke fusie met Ommen.

  Weer klapt een ambtelijke fusie

  De raad van IJsselstein heeft woensdagnacht een einde gemaakt aan de ambtelijke samenwerking met Montfoort. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een ambtelijke fusie klapt. Recent trok Hardenberg de stekker uit de ambtelijke fusie met Ommen.

 • Medewerkers hebben vaak het idee dat de beoordelingen niet eerlijk tot stand komen. Daarin hebben zij gelijk. Het blijkt dat de beoordelingsscore die medewerkers krijgen maar voor een klein deel terug te voeren is op de prestatie. Andere factoren, die niets te maken hebben met de prestatie, spelen een rol. Zo worden mannen beter beoordeeld dan vrouwen, niet omdat ze beter zijn, maar omdat ze meer hun mening geven en managers geen zin hebben in een conflict.

  Beoordelingsgesprek demotiveert

  Het beoordelingsgesprek is een ritueel dat tot veel frustraties leidt en absoluut en totale verspilling van tijd en geld. Dit blijkt uit onderzoek van docent Human Resources Management Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

 • Het openbaar bestuur moet kunnen optreden als wethouders niet integer blijken te zijn. Dat stellen de Commissarissen van de Koning (CdK’s) van Noord-Holland en Limburg in reactie op de ‘casus Brunssum’.

  ‘Onacceptabel’ als openbaar bestuur niet kan handelen

  Het openbaar bestuur moet kunnen optreden als wethouders of raadsleden een hoog integriteitsrisico vormen of niet integer blijken te zijn. Dat stellen de Commissarissen van de Koning (CdK’s) van Noord-Holland en Limburg in reactie op de ‘casus Brunssum’. Beide CdK’s willen nog niet aangeven welke instrumenten zij voor burgemeesters, of zichzelf, voor ogen hebben.

 • Na een uitvoerige selectie zijn vier jonge ambtenaren overgebleven die donderdag 18 januari strijden om de eer. Jelle van Haaster (28) is een van de vier. Hij is onderzoeker bij de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie en heeft er net zijn proefschrift over militaire cyberoperaties afgerond.

  Appen met de stamoudsten in Mali

  FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, organiseert ieder jaar de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Thema voor 2018: ‘verandervoerders’ – jonge ambtenaren die verandering teweegbrengen. Na een uitvoerige selectie zijn vier jonge ambtenaren overgebleven die donderdag 18 januari strijden om de eer. Jelle van Haaster (28) is een van de vier. Hij is onderzoeker bij de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie en heeft er net zijn proefschrift over militaire cyberoperaties afgerond.

 • De gemeente Gooise Meren wil niet op het kabinet wachten en start in het nieuwe jaar met een eigen gulle verlofregeling voor vaders, ‘meemoeders’ en co-ouders die werken bij de gemeente. Het partnerverlof kan tot zes maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen. 

  Gooise Meren geeft 5 weken partnerverlof

  De gemeente Gooise Meren wil niet op het kabinet wachten en start in het nieuwe jaar met een eigen gulle verlofregeling voor vaders, ‘meemoeders’ en co-ouders die werken bij de gemeente. Het partnerverlof kan tot zes maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen. 

 • Burgemeester Jan Boelhouwer reageerde dinsdag onaangenaam verrast op de in zijn ogen milde straf die wapenhandelaar Jan B. uit Hulten kreeg (één maand voorwaardelijke celstraf) van de rechtbank in Breda. B. kreeg die straf vanwege de bedreiging van Boelhouwer.

  Burgemeester onaangenaam verrast over milde straf bedreiger

  13 reacties

  Burgemeester Jan Boelhouwer is onaangenaam verrast over de in zijn ogen milde straf die wapenhandelaar Jan B. uit Hulten kreeg (één maand voorwaardelijke celstraf) van de rechtbank in Breda. B. kreeg die straf vanwege de bedreiging van Boelhouwer.