of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Het voorstel om de AOW-leeftijd flexibel te maken zet geen zoden aan de dijk. Volgens een onderzoek van het ministerie van SZW zou vrijwel niemand er gebruik van maken omdat het nauwelijks voordeel oplevert.

  Flexibele AOW-leeftijd is geen optie

  Het idee van meer individuele invloed op de AOW is in theorie aantrekkelijk maar in de praktijk onhaalbaar. Bijna niemand zou gebruik maken van een flexibele AOW-leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De meeste mensen kunnen overigens nu al eerder of later met pensioen.

 • De hoge ambtenaar die op de afdeling Nationaal Cyber Security Cente van het ministerie van Veiligheid en Justitie werkte, had geen voorwaardelijk ontslag mogen krijgen voor een geruchtmakende tweet. Ze noemde IS een Zionistisch complot en kreeg hiervoor voorwaardelijk strafontslag. De rechter oordeelde dat de uitlating onder de vrijheid van meningsuiting valt en vindt dat ze schadevergoeding verdient.

  Schadevergoeding voor ambtenaar van ‘zionistencomplot'

  De ambtenaar die in 2014 bij het ministerie van Veiligheid en Justitie werkte en twitterde dat ‘IS een vooropgezet plan zionisten’ is, is met haar voorwaardelijke ontslag te zwaar gestraft vindt de rechter. De uitlatingen van justitieambtenaar Yasmina Haifi vallen volgens de Haagse rechtbank onder de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren. De rechter bepaalde ook dat Haifi recht heeft op een schadevergoeding, dat meldt het NRC.

 • de stad wordt ingevuld door vrouwen.De hoofdstad is volgens hem op de goede weg, met een aandeel van 43,6 procent aan vrouwen in de Amsterdamse top.

  Bijna helft topfuncties Amsterdam vervuld door vrouwen

  Reageer

  De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens (personeel en organisatie) wil dat de helft van de topfuncties in de stad wordt ingevuld door vrouwen.De hoofdstad is volgens hem op de goede weg, met een aandeel van 43,6 procent aan vrouwen in de Amsterdamse top.

 • De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.

  Van der Laan praat met ondernemers na Barcelona

  7 reacties

  De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.

 • Meerdere medewerkers die wel bij een overheidsorganisatie werken, maar officieel geen ambtenaar waren, krijgen wel een ambtenarenstatus als de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren ingaat in 2020.

  Nieuwe beroepen toegevoegd aan ambtenarenkorps

  Met de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in 2020 komen er meer ambtenaren bij. Door de specifieke omschrijving in de wet worden bijvoorbeeld de medewerkers van de Nederlandse Orde van Advocaten ook ambtenaar. Maar ook het personeel van de beroepsorganisatie van accountants valt dan onder het ambtenaarschap. Een formaliteit, zo op het eerste gezicht misschien, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben. De lat voor een ambtenaar wordt op sommige vlakken namelijk hoger gelegd dan elders.

 • Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

  'Honderden miljoenen voor koopkracht minima'

  2 reacties

  Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

 • In geen enkel provinciehuis zijn de uitgaven aan scholing van het personeel ten opzichte van de loonsom zo laag als in Maastricht. Waar de ­cao-norm daarvoor op 2,0 procent ligt, steekt de provincie Limburg een krappe 1,4 procent van de loonsom in opleiding en ­ontwikkeling van de medewerkers. Dat blijkt uit de ­Personeelsmonitor 2016 van het A&O fonds Provincies.

  Scholing hoeft niet zo in Zuiden

  In geen enkel provinciehuis zijn de uitgaven aan scholing van het personeel ten opzichte van de loonsom zo laag als in Maastricht. Waar de ­cao-norm daarvoor op 2,0 procent ligt, steekt de provincie Limburg een krappe 1,4 procent van de loonsom in opleiding en ­ontwikkeling van de medewerkers.

 • Technologie als virtual reality (VR) en augmented reality (AR) dwingt gemeenten om na te denken over de toepasbaarheid ervan in de dienstverlening. Pokémon Go gaf het startsein. ‘Je zou een virtueel gemeentehuis kunnen beginnen.’

  Virtueel gemeentehuis komt dichterbij

  Technologie als virtual reality (VR) en augmented reality (AR) dwingt gemeenten om na te denken over de toepasbaarheid ervan in de dienstverlening. ‘Je zou een virtueel gemeentehuis kunnen beginnen.’