of 59142 LinkedIn

Nieuws

 • Per 1 januari 2018 treedt Hardinxveld-Giessendam formeel toe tot de Drechtsteden, maar de operatie is al in volle gang. De gemeente schakelt stapsgewijs over op andere ict-systemen, schuift met medewerkers, zegt lopende samenwerkingsverbanden op en werkt al veelvuldig samen met de toekomstige regiocollega’s.

  Invlechting in de Drechtsteden

  Per 1 januari 2018 treedt Hardinxveld-Giessendam formeel toe tot de Drechtsteden, maar de operatie is al in volle gang. De gemeente schakelt stapsgewijs over op andere ict-systemen, schuift met medewerkers, zegt lopende samenwerkingsverbanden op en werkt al veelvuldig samen met de toekomstige regiocollega’s.

 • Banenverlies, het uit handen geven van privacy en minder kwaliteit van de dienstverlening. Dat zijn de zorgen die de gemeenteraad van Groningen heeft bij een plan om een groot deel van de gemeentelijke ICT uit te besteden aan een externe partij. En er is de angst voor een financiële strop, gezien eerdere ervaringen met de overheid en ICT-projecten. ‘Het gaat om een bedrag van 66 miljoen, dus als het fout gaat ben je niet met een paar ton klaar’, aldus het CDA. 

  Angst voor zeperd bij uitbesteding ICT

  Banenverlies, het uit handen geven van privacy en minder kwaliteit van de dienstverlening. Dat zijn de zorgen die de gemeenteraad van Groningen heeft bij een plan om een groot deel van de gemeentelijke ICT uit te besteden aan een externe partij. En er is de angst voor een financiële strop, gezien eerdere ervaringen met de overheid en ICT-projecten. ‘Het gaat om een bedrag van 66 miljoen, dus als het fout gaat ben je niet met een paar ton klaar’, aldus het CDA. 

 • De onderhandelaars heffen het glas op het akkoord

  Akkoord bereikt over cao provincies

  Goede afspraken over de persoonlijke ontwikkeling van provincieambtenaren en duurzame arbeidsplaatsen zijn de belangrijkste punten in het onderhandelaarsakkoord dat de vakbonden en het IPO vandaag sloten. Qua salaris gaan de provincieambtenaren er ook op vooruit. Dit jaar stijgt het loon 2,0 procent, volgend jaar 1,3 procent. Daarnaast is er in september een eenmalige uitkering van 500 euro.

 • Lodewijk van Noort, communicatieadviseur bij de gemeente Den Haag is de winnaar van de Heldere Taalprijs 2017. Hij verzint allerlei manieren waarop de gemeente laagdrempelig in dialoog kan gaan met de inwoners van Den Haag.

  Het geheim van goede overheidscommunicatie

  Ambtenaren hebben het imago dat zij zich uitdrukken in onbegrijpelijke taal. En dat beeld klopt vaak. Maar er is een opkomende groep ambtenaren die zich inzet om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Communicatiebureau Loo van Eck heeft als stimulans al een aantal jaren de titel ‘Ambassadeur Heldere Taal’ in het leven geroepen. Overheidsorganisaties kunnen hun medewerkers aanmelden. Den Haag nomineerde gemeenteambtenaar eerder dit jaar Lodewijk van Noort, en hij werd de winnaar van 2017.

 • De officier van justitie in Rotterdam heeft vrijdag tot twee jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf verdachten voor omkoping en fraude rond een scholenkoepel in de Maasstad. De hoofdverdachte, Arnold R. (57) uit Capelle aan den IJssel, hoorde twee jaar cel eisen voor ambtelijke corruptie als beleidsadviseur huisvesting bij de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

  Tot 2 jaar cel geëist voor omkoping ambtenaar

  1 reactie

  De officier van justitie in Rotterdam heeft vrijdag tot twee jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf verdachten voor omkoping en fraude rond een scholenkoepel in de Maasstad. De hoofdverdachte, Arnold R. (57) uit Capelle aan den IJssel, hoorde twee jaar cel eisen voor ambtelijke corruptie als beleidsadviseur huisvesting bij de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

 • Oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf van de gemeente Utrecht is woensdag op zeventigjarige leeftijd overleden. Ze was van 1999 tot 2008 burgemeester van de Domstad.

  Oud-burgemeester Brouwer van Utrecht overleden

  Reageer

  Oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf van de gemeente Utrecht is woensdag op zeventigjarige leeftijd overleden. Ze was van 1999 tot 2008 burgemeester van de Domstad.

 • Elk jaar dat je langer werkt krijg je een percentage meer AOW. Met de belastingopbrengsten worden de vroege pensionado's bekostigd. Een flexibele AOW is de oplossing voor de steeds hogere pensioenleeftijd bepleit professor Van Ours.

  Oudere werknemers gelukkiger door flexibele AOW

  Een flexibele AOW-leeftijd is goed voor de welvaart van het land en voor het levensgeluk van oudere werknemers. Hoger opgeleide mensen zullen, met een gunstige regeling, langer blijven doorwerken. Met die extra belastingopbrengst kunnen lager opgeleiden eerder met pensioen. De voorwaarde is wel dat pensioen en de start van de AOW-uitkering samenvallen. Dat betoogt professor Jan van Ours die deze week tot hoogleraar wordt benoemd op de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

 • De VNG en de vakbonden zijn ook tijdens de vijfde overlegronde niet tot overeenstemming gekomen tot een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren.

  Cao-overleg gemeenten schiet niet op

  Ook na de vijfde overlegronde over een nieuwe gemeente-cao kwamen de werkgevers en bonden niet nader tot elkaar. Op het loonbod van de VNG gingen de bonden niet in. ‘Dit loonbod staat helaas ver af van de 2,5 procent die de bonden eisen’, aldus de FNV. De bonden hebben aan de werkgeversdelegatie duidelijk gemaakt dat een cao met koopkrachtverlies onacceptabel is. 'Op dit punt staan partijen nog erg ver van elkaar.'

 • De afgelopen jaren zijn er 20 procent meer adviesbureaus bij gekomen. Niet allemaal even goed, merkt de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Om het kaf van het koren te scheiden moeten de richtlijnen worden aangescherpt.

  Strengere regels voor groeiende branche adviesbureaus

  Reageer

  Organisatie- en adviesbureaus krijgen te maken met scherpere richtlijnen. De aangescherpte maatregelen komen van branchevereniging Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). De bedrijfstak is de afgelopen jaren sterk gegroeid en een groot deel van de bureaus is ook werkzaam voor overheidsorganisaties.

 • Dat blijkt uit onderzoek van het Business Talent Network. Zelf een bedrijf beginnen of bij een start-up aan de slag gaan is niet populair bij de nieuwe generatie professionals. Twintig procent durft een baan bij een start-up aan en slechts 7,5 procent wil voor zichzelf beginnen. De overheid is van oudsher een populaire werkgever bij jongeren, al is er vaak geen plaats voor nieuwe mensen door de vergrijzing en inkrimping van de organisatie.

  Liever een vaste baan

  Hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt zijn minder avontuurlijk dan gedacht. Een meerderheid hoopt meteen na het afstuderen op een vaste baan. Vier op de tien afgestudeerden hopen hun carrière te beginnen met een traineeship. 

 • Foto: @Rotterdam

  Geen woorden maar daden, ook op het stadhuis

  ‘Het balkon is alleen voor de koning. En voor Feyenoord.’ De bodes van het Rotterdamse stadhuis melden deze zin steevast bij een rondleiding door het gebouw aan de Coolsingel. En na vele jaren wachten was het eindelijk zover. De gemeenteambtenaren kregen overigens geen vrij voor de huldiging van de landskampioen, de dienstverlening ging gewoon door. ‘Niet lullen maar poetsen is zelfs vandaag ons credo’, lacht de gemeentewoordvoerder.