of 59232 LinkedIn

Via een expertiseplaats naar een nieuwe baan

Het komt in elke organisatie voor dat bepaalde werkzaamheden soms (te lang) blijven liggen. Ze moeten eigenlijk opgepakt worden maar ze krijgen onvoldoende prioriteit.

Andere zaken gaan voor. Medewerkers hebben een volle agenda en kunnen er geen tijd voor vrij maken. Inhuur van derden is niet aan de orde: zo urgent is het nu ook weer niet en er is overigens ook geen geld. Maar vroeg of laat moeten dergelijke werkzaamheden toch echt ter hand worden genomen. Herkent u dit in uw eigen organisatie? Ongetwijfeld. En zo is bij POSG het idee ontstaan om de helpende hand te bieden. Onze professionals kunnen namelijk direct aan de slag met de werkzaamheden zoals hierboven beschreven. Gedurende de eerste maanden doen zij dit tegen een sterk gereduceerd tarief. Of soms zelfs voor niets. Wil men daarna nog langer gebruik van ze maken, dan wordt een tarief overeengekomen. Wij noemen dat een expertiseplaats.

                                     

Professionals hebben een dienstverband bij POSG en worden op deskundige wijze toegerust om een volgende loopbaanstap te maken. Vast onderdeel hierbij is het verrichten van tijdelijke werkzaamheden. Deze tijdelijke werkzaamheden dienen als middel om het uiteindelijke doel (de volgende loopbaanstap) te realiseren. Voor de tijdelijke werkzaamheden mag natuurlijk een commercieel tarief betaald worden. Maar als de werkzaamheden niet urgent zijn en er is geen of onvoldoende budget beschikbaar, dan spreken wij van een expertiseplaats. En hanteren we voor de eerste maanden geen (commercieel) tarief. Werkzaamheden worden op deze wijze alsnog opgepakt. En onze professionals zijn aan het werk.

 

Eén van onze professionals anticipeerde al in een vroeg stadium op de omvangrijke reorganisatie bij de politie: hij nam afscheid van zijn politiekorps en trad in dienst bij POSG. Vervolgens ging hij voor het eerst in zijn leven aan het werk buiten de politie: bij een woningcorporatie, bij een justitiële inrichting en bij een regionale uitvoeringsdienst (RUD) in oprichting. Drie expertiseplaatsen waar hij ervaring opdeed in nieuwe omgevingen en vanuit andere rollen dan hij gewend was. Hiermee vergrootte hij in sterke mate zijn werkneembaarheid. Geen wonder dat hij recent succes had bij een sollicitatieprocedure: hij treedt komende maand in dienst bij Bureau Halt. Een expertiseplaats werkt!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.