of 59221 LinkedIn

Opeens heb je het: je wordt docent!

Veel ambtenaren hebben iets met onderwijs, iets met het overdragen van kennis. Deze ambtenaren zouden prima functioneren in het onderwijs.

Een switch van overheid naar onderwijs lijkt echter heel groot en dat houdt veel ambtenaren tegen deze stap te maken. Zeker in deze arbeidsmarkt. Foute gedachte!

We zien twee ontwikkelingen: enerzijds de vergrijzing die toetreedt binnen het onderwijs, anderzijds de onderwijsinspectie die steeds strenger controleert in het onderwijs of er bevoegde docenten voor de klas staan. Beide ontwikkelingen zorgen ervoor dat er ruimte komt binnen het onderwijs, juist voor zij-instromers. Met name binnen het voortgezet onderwijs zie je nu al veel vacatures ontstaan. Bovendien zit het onderwijs te springen om docenten die in de praktijk hebben gewerkt en/of werken.

                      

In mijn rol als Adviseur Arbeidsmarkt kijk ik hoe en waar ik vraag en aanbod in deze arbeidsmarkt kan matchen. De overheid zit op slot, maar binnen het onderwijs zie ik kansen genoeg om een sectoraal loopbaanprogramma te ontwikkelen: Werken in het Onderwijs. In een programma van één jaar worden ambtenaren omgeschoold tot docent.

 

Een combinatie van intensieve opleiding en stage stoomt professionals klaar om voor de klas te staan. Leren en werken is wat POSG betreft de sleutel tot succes. Hiermee vergroot je de werkneembaarheid van professionals en geef je ze perspectief, ook op deze arbeidsmarkt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door marjan onderstal (p&o- en tevens loopbaanadviseur) op
............voor die medewerker die de stap wil nemen en graag verworven kennis & kunde wil overbrengen. Als je die drive hebt........ is dit een mooie kans!
Door Eric Kappen ((Ex) Business Support Administrator) op
Ik sta klaar voor een nieuwe start. Ik ben geen ambtenaar, wel werkzoekende via UWV. Wie kan mij aanbevelingen aanreiken om verder te komen in kennis, kunde en carriere?