of 59232 LinkedIn

Mensen verder brengen

Als adviseur bij POSG kom ik op vele plekken in het land waarbij het verder brengen van mensen als rode draad door mijn werk loopt. Het doel hierbij is om mensen zo goed mogelijk te begeleiden van werk naar werk.

Bij de één gebeurt dat op grond van ambitie en geheel vrijwillig en bij de ander op gedwongen basis. De eerste meldt zichzelf en wil weten wie hij is, wat hij wil en wat hij daarmee allemaal kan. Deze mensen zijn vaak al geholpen door hen te introduceren bij een aantal mensen uit het netwerk van POSG. Daarentegen hebben de mensen die als donderslag bij heldere hemel te horen krijgen dat hun baan vervalt, een uitgebreidere zorg nodig. Hun hele wereld stort in en de eerste gedachte bij deze mensen is: ‘geen baan meer, geen inkomen meer, geen toekomst meer’. Deze ‘slachtoffers’ zitten niet te wachten op goed bedoelde adviezen dat het allemaal wel goed komt. Zij willen maar één ding en dat is een nieuwe baan.

 

Na vele dienstjaren bij dezelfde werkgever denken veel mensen dat er buiten de muren van deze vertrouwde omgeving geen ander werk mogelijk is. Ik vertel dan mijn eigen verhaal; dat ik na 22 jaar bij de politie, na een mooie carrière in een vast dienstverband, ontslag nam voor een tijdelijke aanstelling als bestuurder bij de grootste ambtenarenvakbond van Nederland. Het merendeel van mijn omgeving reageerde verbaasd en vroeg zich af waarom ik een zeker bestaan, met een goed salaris en een pensioen op 60-jarige leeftijd, omruilde voor een onzekere toekomst en het vooruitzicht dat ik vijf jaar (inmiddels 7?) langer zou moeten werken. Na een aantal slapeloze nachten besloot ik dat het beter was om later spijt te krijgen van iets dat ik wel gedaan had, dan spijt te krijgen van iets dat ik niet gedaan heb. Inmiddels ben ik na zes mooie jaren bij de vakbond al weer zes jaar met veel passie en plezier adviseur bij POSG en weet ik uit eigen ervaring dat de wereld niet ophoudt bij het werken bij de politie. Zodoende neem ik mijn eigen ervaring mee om mensen verder te brengen.

 

Uiteindelijk geeft elk succesvol traject mij de nodige voldoening en energie om in de toekomst nog vele mensen verder te brengen. En dat is waar ik voor ga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.