of 59250 LinkedIn

Jelle van Haaster Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018!

Jelle van Haaster Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018! Dwight van de Vijver won de publieksprijs.
Reageer

AfbeeldingTijdens de verkiezingsavond van donderdag 18 januari 2018 is Jelle van Haaster, researcher cyber bij het ministerie van Defensie, verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018. Dwight van de Vijver won de publieksprijs.

Vier jonge professionals namen het tegen elkaar op tijdens een zinderende verkiezingsavond in Poppodium Annabel te Rotterdam. Voor een publiek van ruim 200 aanwezigen kregen de finalisten uitdagingen voorgelegd en deelden zij hun visie voor de toekomst van de overheid. De vakjury, bestaande uit Simone Roos (directeur-generaal Overheidsorganisatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Pieter Jeroense (plaatsvervangend algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeente), Dennis Wiersma (lid van de Tweede Kamerfractie namens de VVD), Robert Beelen (Opleidingsmanager bij de Bestuursacademie Nederland) en Marjolein Geurts (Bestuurslid FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk en strategisch adviseur bij het RIVM) verkozen Jelle van Haaster unaniem tot winnaar.

 

Juryvoorzitter Simone Roos prees Jelle van Haaster om zijn bijzondere talent en zijn vermogen om op zichzelf te reflecteren. “Jelle heeft een mooie mix van begeerlijke skills op het gebied van ICT en een maatschappelijke drive”. Ze noemde hem creatief, authentiek en origineel. De promovendus op het gebied van cyber mag een jaar lang jonge ambtenaren vertegenwoordigen als toonbeeld van een ambtenaar die verandering brengt. Voorzitter van FUTUR, Emke Westra: “We zijn trots op Jelle als ambassadeur. In de huidige samenleving die constant in beweging is spelen jonge ambtenaren een belangrijke rol. Jelle is vernieuwend, kan goed luisteren en weet impact te hebben.” Jelle van Haaster krijgt de wisseltrofee én twee opleidingen; een masterclass in persoonlijk leiderschap van de VNG Academie en een training in creatieve technieken van Ynnovate.

 

Dwight van van de Vijver (inspecteur en boegbeeld bij de Nationale Politie) sleepte de publieksprijs in de wacht. De afgelopen periode kon daarvoor via de website van FUTUR gestemd worden. Dwight haalde 45% van de stemmen en won een opleidingscheque van de Bestuursacademie ter waarde van €5000,-.

 

De andere finalisten Shirley Elands (adviseur product- en procesinnovatie bij het Kadaster) en Wouter Struijk (Beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs bij de gemeente Schiedam) maakten eveneens indruk met de creatieve manier waarop zij complexe vraagstukken aanpakken. Alle finalisten krijgen het boek ‘Let’s Ynnovate’ aangeboden.

 

Dit jaar werd voor het eerst de FUTURproof award uitgereikt in samenwerking met Jong Beleg, het jonge ambtenaren netwerk uit Alkmaar. De gemeente Stichtse Vecht won dankzij haar vernieuwende wijze om jong talent te werven. De gemeente Zaanstad en de gemeente Hengelo grepen net naast de award, maar werden wel geprezen door de jury vanwege hun goed functionerende verjongingsbeleid en hun bijdrage aan een toekomstbestendige overheid.

 

FUTUR

Ben je jonge ambtenaar met hart voor de publieke zaak? Lijkt het je leuk om de jaarlijkse jonge ambtenaar-verkiezing, netwerkbijeenkomsten en ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur te organiseren?  Dat kan! FUTUR is op zoek naar nieuwe bestuursleden, kijk voor vacatures op deze pagina. Solliciteren kan nog tot 28 januari 2018.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Afbeelding

Futur zoekt nieuwe bestuursleden!


FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken en wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!


Meer nieuws

Bloggers