of 59045 LinkedIn

Warme zakelijkheid in hectische tijden

Reageer

Interview met Marcel Punt, teamleider jeugd en zorg, gemeente Oldenzaal

‘De decentralisaties in het sociale domein die op 1 januari 2015 zijn ingegaan, hebben grote gevolgen voor gemeenten. Het vraagt om een andere manier van werken, met nieuwe wet- en regelgeving. Ook voor de gemeente Oldenzaal is het aanpoten. Met name bij de jeugdzorg en Wmo is het alle hens aan dek om het werk überhaupt gedaan te krijgen. Daarom hebben we hier sinds kort via JS Consultancy twee jonge Wmo-consulenten rondlopen. En dat is voor ons echt een uitkomst.

Jeugdige onbevangenheid
Niet alleen omdat deze mensen van aanpakken weten en meehelpen om het werk gedaan te krijgen. Maar ook omdat ze met een frisse blik naar het werk kijken. Ze staan er op een onbevangen manier in; kijken heel nuchter naar de casussen waarmee ze te maken krijgen. En schromen niet om collega’s vragen te stellen over waarom ze iets op een bepaalde manier aanpakken: hoe pak jij dat aan? Heb je hier al naar gekeken? Kunnen we het niet beter zo doen? Die mix van de jeugdige onbevangenheid van onze jonge wmo-consulenten en de mensen die al wat langer meedraaien werkt heel goed. Het team is er sterker van geworden.

 

Goed in juridische materie
Mooie bonus is dat onze jonge Wmo-consulenten door JS Consultancy zijn opgeleid en getraind in de nieuwe wet- en regelgeving. De juridische verdieping en de casuïstiek die tijdens de opleiding is behandeld, heeft hen echt wat opgeleverd. Ik merk bijvoorbeeld dat ze op juridisch vlak goed in de materie zitten. Natuurlijk kun je op gevoel keuzes maken om Wmo-voorzieningen toe te kennen of af te wijzen. Maar ik heb liever dat het ook juridisch allemaal klopt. Dat zit bij deze jonge mensen wel goed. Ze zijn juridisch sterk en warm in hun hulpverlening. Die warme zakelijkheid kunnen we als gemeente in deze hectische tijden goed gebruiken.’

 

Wilt u meer weten over ons talentprogramma?
Bel met Michel Kollau, Directeur Sociaal Maatschappelijk, 06 – 51 13 57 93 of mail naar michelkollau@jsconsultancy.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures