of 59054 LinkedIn

Randvoorwaarde voor effectief mobiliteitsbeleid

Reageer

Expertisetafel HR als Business Partner.

Graag nodigen we u uit voor deze expertisetafel op 30 juni, in samenwerking met FAMO.

Binnen publieke organisaties is er behoefte aan getalenteerd en gemotiveerd personeel om de actuele uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Er is effectiever beleid nodig rond de vraag: “Hoe laten we de opbouw van ons personeelsbestand optimaal aansluiten op onze kernopgaven en voorkomen we personele problemen op termijn?” Hiervoor is een integrale benadering van het  HR-beleid  met het organisatiebeleid nodig, waarbij HR-beleidsvorming niet alleen het resultaat is van een (strategisch) adviesproces maar ook van een  continu managementproces.

 

De HR-professional functioneert hierin als interne consultant en HR-regisseur, waarbij hij continu bezig is de doelstellingen van de organisatie voor zijn afdeling te vertalen naar wie doet wat, waarom, wanneer en met welke vaardigheden in zijn rugzak. HR-professionals die vanuit deze rolopvatting acteren, leveren naar de visie van JS Consultancy een grote toegevoegde waarde aan een effectief mobiliteitsbeleid binnen publieke organisaties.

 

Programma
Tijdens de bijeenkomst schetsen we u eerst hoe het is gesteld met de mobiliteit binnen de Nederlandse publieke organisatie. InternetSpiegel heeft onderzoek gedaan naar welke factoren mobiliteit bepalen en heeft deze gekoppeld aan verschillende doelgroepen binnen publieke organisaties. Lucien Vermeer deelt in deze middagbijeenkomst  de bevindingen van dit onderzoek.

 

Daarna onderzoeken we aan de hand van de conclusies uit het onderzoek de mogelijke aanknopingspunten voor het HR-beleid en de positie van de HR-professional. We zoomen vervolgens in op een van de meest bepalende factoren om mobiliteit te bevorderen: de interactie tussen leidinggevende en medewerker.

 

De vraag is hoe je het ontwikkelingspotentieel van medewerkers ontdekt en het vervolgens effectief  inzet. Welke rol moet HR pakken zodat dit leidt tot meer mobiliteit? Welke interventies zijn bijvoorbeeld nodig? Martine Peper, organisatieadviseur HR / Ontwikkeling bij JS Consultancy, bespreekt met u een aantal praktische handvatten voor een vruchtbare interactie tussen leidinggevende en medewerker en maakt duidelijk hoe HR daarin kan ondersteunen.

 

U bent van harte welkom!
Deelname is gratis.

Datum: 30 juni van 13.30 – 16.30 uur

Locatie: Gemeentehuis Gouda, Burg. Jamesplein 1

Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje

 

U kunt zich aanmelden via info@jsconsultancy.nl o.v.v. titel bijeenkomst, naam, organisatie en telefoonnummer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures