of 59045 LinkedIn

Hoe kun je Grijs Goud blijvend laten glanzen?

Reageer

Geslaagde kick-off van de Expertisetafel Grijs Goud

De gemeente Almere was op 27 juni jl. gastheer tijdens onze expertisetafel Grijs Goud, waar HR Professionals van onder anderen de gemeenten Diemen, Hilversum, Almere, Lelystad en Rijkswaterstaat met elkaar in gesprek gingen over de oudere en ervaren werknemer. Hoe kun je het beste naar boven halen uit deze groep medewerkers, door ons ook wel Grijs Goud genoemd? Hoe kun je Grijs Goud blijvend laten glanzen?

Er werd gesproken over concrete thema’s en oplossingen, deel uitmakend van de Grijs Goud Sleutel, waar de HR professionals en leidinggevenden van seniore werknemers mee aan de slag kunnen. Belangrijke thema’s hierin zijn: acceptatie van senioriteit, het stimuleren van zelfinzicht en talent en het stimuleren van een goede ‘flow’, waarbij genieten van het werk en vaardigheden samenkomen, een leven lang leren, optimaal benutten van ervaring en jobcrafting. Informatie werd verstrekt over de training Grijs Goud die wij aanbieden aan oudere medewerkers. Door deze training krijgen de medewerkers (hernieuwd) zicht op hun professionele talenten en ambities en kunnen deze verbinden aan de doelstellingen van de organisatie.

De bijeenkomst werd goed ontvangen. Deelnemers gingen onder andere naar huis met praktische adviezen om op een stimulerende wijze het gesprek aan te gaan met de oudere medewerker, onderbouwde argumenten om het onderwerp Grijs Goud hoog op de agenda te krijgen binnen de organisatie en om met behulp van jobcrafting het werk interessant en uitdagend te houden. Na de zomer worden meer Expertisetafels over dit onderwerp georganiseerd. Meer informatie vindt U binnenkort op deze website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures