of 59054 LinkedIn

Gemeente Haarlemmermeer zoekt 5 trainees met spirit!

Reageer

Pas afgestudeerde jongeren krijgen de kans als trainee kennis te maken met het werken in de gemeentelijke organisatie. De gemeente Haarlemmermeer wil zo nieuwe ideeën, kennis en een frisse blik de organisatie binnenhalen. Twee oud-trainees vertellen over hun ervaringen.

foto trainees

Oud-trainees Suzanne de Groot en Nurullah Gerdan

 

Nurullah Gerdan (25) begon in 2012 als trainee bij de gemeente. Hij herinnert zich een pittige sollicitatieprocedure. “Met testen en opdrachten, presentaties en gesprekken.” Die zware selectie is terecht, vindt hij. “De gemeente gaat voor kwaliteit en investeert flink in de trainees.”

 

Superleuke klus
Nurullah heeft bestuurskunde gestudeerd. Hij solliciteerde bij Haarlemmermeer omdat hij dit een interessante gemeente vindt. “Midden in de Randstad, met een dynamische economie en van een behoorlijke omvang, maar toch overzichtelijk.” Als trainee werkte hij mee aan het opstellen van een programma waarmee de gemeente zich beter kan voorbereiden op mogelijke toekomstige ontwikkelingen. “Een superleuke klus, waarbij ik de organisatie goed heb leren kennen. Bovendien had ik veel contacten met externe partijen zoals bedrijven, de luchthaven, dorps- en wijkraden, woningcorporaties en het hoogheemraadschap.”

 

TED-bijeenkomst
Naast hun werk volgen de trainees een opleidingstraject over onder meer samenwerken, communiceren, hoe een gemeente werkt en hoe je projectplannen schrijft. Ook doen ze gezamenlijk opdrachten. “Wij hebben bijvoorbeeld een interne TED-bijeenkomst georganiseerd, waarbij medewerkers hun collega’s vertelden over bijzondere of aangrijpende ervaringen in hun werk. Heel inspirerend.” Na afronding van het traineeship kunnen de deelnemers via een interne procedure solliciteren op andere functies. Nurullah werkt nu als beleidsadviseur duurzaamheid bij de gemeente.

 

Koffiebekers
“Ik zou iedereen zo’n start van zijn carrière gunnen”, zegt Suzanne de Groot (30), afgestudeerd planoloog, en oud-trainee van de lichting 2010. “Je krijgt veel kans om te ontdekken waar je wel en niet goed in bent.” Zij werkte tijdens haar traineeship als rechterhand van de projectmanager van grootschalige groenprojecten, zoals PARK21. Ook deed ze samen met haar mede-trainees onderzoek naar wat voor gemeentelijke ondersteuning vrijwilligersorganisaties en inwoners behoefte hebben om zelf wijkinitiatieven te kunnen ontplooien. En een project om de gemeenteambtenaren bewuster te maken van duurzaamheid. “Met competities zoals welke afdeling in een maand het minst papier verbruikte, of de minste plastic koffiebekers.”

 

Groep
“Leuk is ook dat je onderdeel bent van de groep trainees met wie je samen begint. Je hebt steun aan elkaar en het is gezellig”, aldus Suzanne. Ze vindt werken voor de gemeente interessant en belangrijk. “Veel mensen beseffen niet op hoeveel fronten de gemeente actief is. Van de stoeptegels tot zorg, economie en milieu. Bij bedrijven gaat het uiteindelijk om de winst. Bij de overheid werk je aan de kwaliteit van de samenleving. Dat is complex en uitdagend omdat er veel verschillende belangen spelen. Ik wil er graag aan bijdragen dat we het hier met z’n allen nog lang leuk houden.” Suzanne werkt nu als planeconoom en projectmanager van ruimtelijke projecten bij de gemeente.

 

Solliciteren?
Het traineeprogramma Jonge Talenten start op 1 juni 2015 en duurt twee jaar. Er zijn vijf traineefuncties beschikbaar. Pas afgestudeerden (wo) met maximaal twee jaar werkervaring kunnen solliciteren. De werving is gestart op 13 maart, sluitingsdatum is 6 april. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op www.jsconsultancy.nl/traineepool-haarlemmermeer. Hier staat ook alle informatie. De gemeente staat ook met een stand op de Carrièrebeurs op 20 en 21 maart in de RAI in Amsterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures