of 59054 LinkedIn

Gemeente Almere geeft handen en voeten aan eigen beleid

Reageer

Een feestelijk moment in het stadhuis van de gemeente Almere op donderdag 12 maart: 8 medewerkers bezwaar en beroep zijn geslaagd voor het theoriegedeelte van de opleiding die zij gevolgd hebben. De 8 kregen vanuit een uitkeringspositie een baan bij de gemeente Almere en volgden een opleiding via JS Consultancy. Wethouder Froukje de Jonge reikte de certificaten uit en sprak de kersverse medewerkers toe.

medewerkers bezwaar en beroep

fotograaf: Saskia Malij

 

Wethouder De Jonge: “Als gemeente worden we groter en groter wat betreft de taken. We maken ook steeds meer onderdeel uit van het leven van de mensen: 62% van de huishoudens heeft met ons te maken. Dat maakt ons machtig en wat er dan vaak ontstaat is ‘tegenmacht’. De klachten die ingediend worden zijn kleine facetten van die tegenmacht. Het is de taak van onze gemeente om daar goed en transparant mee om te gaan. Het werk dat medewerkers bezwaar en beroep uitvoeren is daarom heel belangrijk.”

 

‘Dit kan er gebeuren als je mensen een kans geeft’
De medewerkers zijn inmiddels anderhalve week  aan het werk. Wethouder De Jonge is trots op dit project, omdat Almere hiermee handen en voeten geeft aan het eigen beleid, namelijk zoveel mogelijk mensen deel laten nemen aan het arbeidsproces. Ze geeft aan dat de gemeente hiermee een voorbeeld is voor het bedrijfsleven: “We laten zien wat er kan gebeuren als je mensen een kans geeft”, stelt ze.

 

Michel Kollau, directeur Sociaal-maatschappelijk bij JS Consultancy: “Ik ben in het verleden bij veel werkervaringsprojecten betrokken geweest en lang niet alle waren ze succesvol. Ik weet zeker dat de manier waarop dit project in elkaar zit ervoor zorgt dat deze medewerkers na een jaar werkervaring een sterke positie op de arbeidsmarkt hebben. Juist door de combinatie van opleiding, praktijkervaring en begeleiding zorgen we ervoor dat dit een succes is. Van de 9 mensen die de opleiding startten hebben 8 de opleiding met succes doorlopen. Een mooi resultaat!”

 

Wilt u meer weten over dit werkervaringsproject? Bel dan met Michel Kollau op 06 51 13 57 93 of mail michelkollau@jsconsultancy.nl. Hij vertelt u graag meer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures