of 59045 LinkedIn

Expertisetafel HR als Business Partner

Reageer

Binnen publieke organisaties is er behoefte aan getalenteerd en gemotiveerd personeel om de actuele uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Er is effectiever beleid nodig rond de vraag: “Hoe laten we de opbouw van ons personeelsbestand optimaal aansluiten op onze kernopgaven en voorkomen we personele problemen op termijn?”

Hiervoor is een integrale benadering van het HR-beleid met het organisatiebeleid nodig, waarbij HR-beleidsvorming niet alleen het resultaat is van een (strategisch) adviesproces maar ook van een continu managementproces.

 

De HR-professional functioneert als interne consultant en HR-regisseur, waarbij hij continu bezig is de doelstellingen van de organisatie voor zijn afdeling te vertalen naar wie doet wat, waarom, wanneer en met welke vaardigheden in zijn rugzak. HR-professionals die vanuit deze rolopvatting acteren, leveren naar de visie van JS Consultancy een grote toegevoegde waarde aan een effectief mobiliteitsbeleid binnen publieke organisaties.

 

Kom naar de expertisetafel HR als Business Partner en leer meer over dit boeiende onderwerp.

 

Datum:  Donderdag 19 november 2015
Tijd:       13.30 – 16.30 uur
Locatie: Huis van de Stad Gouda

 

Programma

Tijdens de bijeenkomst schetsen we u eerst hoe het is gesteld met de mobiliteit binnen de Nederlandse publieke organisatie. InternetSpiegel heeft onderzoek gedaan naar welke factoren mobiliteit bepalen en heeft deze gekoppeld aan verschillende doelgroepen binnen publieke organisaties. Lucien Vermeer deelt in deze middagbijeenkomst de eerste bevindingen van dit onderzoek.

 

Daarna onderzoeken we aan de hand van de conclusies uit het onderzoek de mogelijke aanknopingspunten voor het HR-beleid en de positie van de HR-professional. We zoomen vervolgens in op een van de meest bepalende factoren om mobiliteit te bevorderen: de interactie tussen leidinggevende en medewerker.


De vraag is hoe je het ontwikkelingspotentieel van medewerkers ontdekt en het vervolgens effectief inzet. Welke rol moet HR pakken zodat dit leidt tot meer mobiliteit? Welke interventies zijn bijvoorbeeld nodig?

 

Helma Verhagen, organisatieadviseur HR / Ontwikkeling bij JS Consultancy, bespreekt met u een aantal praktische handvatten voor een vruchtbare interactie tussen leidinggevende en medewerker en maakt duidelijk hoe HR daarin kan ondersteunen.

 

Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.

U bent van harte welkom!

 

Inschrijven

Wij ontmoeten u graag tijdens deze expertisetafel in samenwerking met FAMO. Inschrijven gaat via de website van FAMO.

Klik hier.

 

Voor vragen over deze expertisetafel kunt u contact opnemen met Mirte Looijenga, secretaresse JS Consultancy via 088 – 33 02 100 of via info@jsconsultancy.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures