of 59054 LinkedIn

Een frisse wind door de organisatie

Reageer

Interview met Jaap Maas, financieel adviseur, gemeente Valkenswaard

‘De gemeente Valkenswaard biedt jonge financials door middel van het traineeprogramma van JS Consultancy de mogelijkheid om ervaring op te doen met werken bij de overheid. Het mes snijdt daarbij voor ons aan twee kanten. Ten eerste willen we jonge mensen de kans geven om te snuffelen aan het werken bij de overheid. Veel afgestudeerde financials gaan meteen voor een baan in het bedrijfsleven. Het komt vaak niet eens bij hen op om bij een gemeente te gaan werken. Een traineeship is dan ook een ideale oplossing: de deelnemers snuffelen een jaar lang aan het werk bij een gemeente, zonder dat ze meteen aan een baan vastzitten.

Open blik
Ook de gemeente Valkenswaard profiteert van de trainees. Wij merken bijvoorbeeld dat het lastig is om vacatures voor financials te vervullen. De trainees die we op dit moment in dienst hebben, zijn dan ook een welkome aanvulling op ons team. Mooie bonus is dat ze een open blik meebrengen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld oprecht verbazen over waarom de dingen bij ons gaan zoals ze gaan. Waarom maken we binnen de gemeente bepaalde keuzes? Waarom steken we een financieel proces op die manier in? Kan het niet anders? Die verwondering zorgt voor een frisse wind door de organisatie.

 

Persoonlijke ontwikkeling
Om de overgang van de collegebanken naar een baan bij de overheid zo soepel mogelijk te laten verlopen, doorlopen onze trainees een opleidingsprogramma van JS Consultancy. Bovendien leren ze heel veel van het werk in de praktijk. Toch vind ik dit niet het allerbelangrijkste. Het gaat er ook om dat deze jonge mensen tijdens hun traineeship een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Dat ze na afloop van het traineeship weten waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. Zodat ze uiteindelijk een baan vinden die niet alleen past bij hun competenties en vaardigheden, maar ook bij wie ze als persoon zijn.’

 

Informeer nu naar de mogelijkheden voor úw afdeling.
Bel met Frank Puchala, Senior Adviseur Bedrijfsvoering  06 – 33 32 1980 of mail frankpuchala@jsconsultancy.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Martine Peper

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda Carrière

Whitepapers Carrière

 Afbeelding

 

 

 

Digitale transformatie in het publieke domein

Echt anders werken: ontwikkelingen, resultaat en aanpak

Opleidingen Carrière

In een woord geweldig!

Dat is wat trainees zeggen over hun traineeship bij de overheid. Bekijk hier de video…

Afbeelding

Brochures