of 59045 LinkedIn

Vier finalisten JAvhJ15 bekend!

Reageer

Op vrijdag 28 november verzamelden de tien genomineerden voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015 zich bij JS Consultancy in Haarlem. Een spannende dag want om 17.00 werd de uitslag bekend gemaakt: Sahin Ergec, Dagmar Winkelhorst, Anne-Marleen Dijkhuis en Maarten van der Meer gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het verkiezingsfeest op 22 januari 2015.

Het programma

Het was een lange dag maar er zat veel energie in de groep van tien. In de ochtend voerden Miriam de Groot en Marcel Burgers van JS Consultancy pittige individuele gesprekken met de kandidaten.  “Ook wel weer een fijn om aan die kant van de tafel te zitten”, aldus Dagmar. Tussendoor namen de kandidaten bij Cor en Jorinde Knoester het ‘Stem op mij’ – filmpje op en werden ze uit hun comfort zone getrokken door ‘journalist’ Martijn tijdens het persgesprek.  Relaxen was er niet bij, de ochtend werd ook gebruikt om de individuele presentatie voor te bereiden. Flipovers, kleurpotloden, stiften: alles werd uit de kast getrokken.

 

Na de lunch presenteerde de genomineerden hun visie op de veranderende overheid. Hiervoor hadden zij een schrijfopdracht voorbereid die ze nu mochten presenteren. De finalisten brachten een overtuigend verhaal. Anne-Marleen: “Om te veranderen, moet je verandering ervaren.” Maarten voegde daar aan toe: “Verandering komt van mensen en ambtenaren zelf. Om de overheid echt te veranderen, moeten we de blik niet richten op morgen of 2020, maar op 2050.” Hoe gaat de jonge ambtenaar dat dan doen? Sahin noemt die ambtenaar een ‘crowdsurfer’: “De jonge ambtenaar is een twijfelaar 2.0. Hij of zij gaat netwerkend op zoek naar expertise.” Dagmar: “De sleutel achter verandering is loslaten. En als ik Loesje maar mag citeren, door los te laten, heb je twee handen vrij.”

 

De laatste beproeving was de groepsopdracht. Er werden volop ideeën uitgewisseld en de energie was goed. De kandidaten stelden elkaar op scherp! De presentatie was inhoudelijk maar ook hilarisch: de eerste groep voerde een heus toneelstukje op, de tweede groep abstraheerde de jonge ambtenaar in de vorm van een soort marsmannetje.

 

Juryberaad

Om 16.00 brak een spannend uur aan. De jury, in de vorm van Florus van der Linden (voorzitter FUTUR), Miriam de Groot (JS Consultancy), Marcel Burgers (JS Consultancy), Roxanne Schrama (oud-finalist en ambassadeur van FUTUR) en Doriene Bakker (oud-bestuurslid FUTUR), trok zich terug om een moeilijke keuze te maken.

 

De finalisten zijn geselecteerd op basis van hun boodschap, presentatie, visie, betrokkenheid en ambitie.

 

Sahin Ergec (De Belastingdienst) : “Passie & Ervaring”
Dagmar Winkelhorst (Gemeente Midden Delfland, NVVB): “Alles in huis”
Maarten van der Meer (Waterschap Hollandse Delta): “Open, onbevangen maar met een duidelijke visie.”
Anne-Marleen Dijkhuis (Gemeente Hollands Kroon): “Overtuigend”

 

FUTUR wil graag alle kandidaten, de jury, JS Consultancy en Cor en Jorinde Knoester bedanken voor deze fantastische dag!

 

Op donderdag 22 januari gaan de kandidaten tegen elkaar strijden tijdens een spetterend verkiezingsfeest in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam). Aanmelden  voor het verkiezingsfeest kan nu al, meld u zich aan via dit formulier.

 

Naast een juryprijs is er op 22 januari ook een publieksprijs te vergeven. Via deze online poll kunt u uw stem uitbrengen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl

Afbeelding

 

                

  Afbeelding

  Afbeelding 

Meer nieuws


Aanmelden voor onze nieuwsbrief?
Klik hier


Ambtelijk vakmanschap