of 59221 LinkedIn

Welke rol zie jij voor jezelf weggelegd binnen de lokale overheid?

Reageer

Medewerker Lokale Overheid: Nieuwe stijl! De (lokale) overheid zit best ingewikkeld in elkaar. Vaak gaat er best wat tijd overheen voordat er een besluit tot stand is gekomen. En dan moet het besluit nog worden uitgevoerd. Welke rol zie jij voor jezelf daarin weggelegd? Wil je uitvoerend bezig zijn, of liever de kant op van handhaving? Weet jij hoe het zit met de rechten – en dus ook plichten – van de overheid? Hoe mag ze haar recht uitoefenen of zelfs afdwingen? Daarover gaat het in deze basisopleiding. Leren in de praktijk, leren van en mét elkaar. Dat is in de opleiding Medewerker Lokale Overheid (MLO) belangrijk. Wij zijn er klaar voor; jij ook?

Wat je leert tijdens deze opleiding, is onder meer hoe overheidsorganisaties zijn georganiseerd. Je krijgt meer inzicht in de structuur en de procedures van lokale overheden. Je weet welke beleidsterreinen er zijn, en kent na afloop van de cursus de verschillende taken en verantwoordelijkheden. Maar óók de verschillende wetten en regels. Daarmee kun je je dagelijkse werkzaamheden binnen de lokale overheid professioneel, efficiënt en adequaat uitvoeren. Bovendien ben je daarmee een professionele gesprekspartner voor burgers, instanties en collega’s. Je hebt geleerd hoe je vergunningen en beschikkingen moet maken en weet hoe overheidsorganisaties erop toezien hoe wetten en regels nageleefd worden. Kortom: je hebt je weten te ontpoppen tot een ware deskundige!

Programma
De hele opleiding Medewerker Lokale Overheid bestaat uit zowel een basisjaar (1 semester) als ook een afstudeerjaar.

Basisjaar
In het basisjaar leer je alles over de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet. Ook gaan we in op de hoofdlijnen van het privaatrecht, het strafrecht en de internationale regelgeving. En er is aandacht voor effectieve schriftelijke communicatieve vaardigheden. Daarnaast bestaat de opleiding uit een aantal verplicht onderdelen, namelijk de modulen:

 

 • Bestuursrecht (met daarbij de e-learning Algemene Wet Bestuursrecht)
 • Gemeente-, provincie- en waterschapsrecht
 • Privaatrecht en Europees recht
 • Schrijven van brieven en e-mails

 

Met deze onderdelen leg je een mooie en stevige basis voor je (ambtelijke) carrière.

Waar en wanneer?
De opleiding start op 9 februari in Utrecht.

Klik hier om je aan te melden. Je kunt ook, geheel vrijblijvend, een optie nemen. Makkelijk, wanneer je nog wacht op definitieve toestemming van bijv. je leidinggevende.

Meer informatie?
Heb je behoefte aan meer informatie? Klik dan hier. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantadviseur Karen Kool (tel. 06 – 15 05 1611); zij adviseert je graag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...