of 59232 LinkedIn

Nieuw: Opleiding Adviseur Sociaal Domein

Reageer

Het werkveld Sociaal Domein is nog nooit zo in beweging geweest als nu. De decentralisaties op het gebied van jeugdzorg, de uitvoering van de nieuwe Wmo en de Participatiewet zorgen voor de nodige hoofdbrekens. Welke rol is er weggelegd voor bestuurders, ambtenaren, aanbieders, regiogemeenten en burgers? Wat zijn de gezamenlijke elementen in de drie transities en hoe zorgt u dat deze optimaal tot hun recht komen? Kennis over een enkel vakgebied is niet meer voldoende; het gaat om het grotere geheel en de samenhang daartussen. Ongetwijfeld heeft u in uw dagelijkse werkpraktijk te maken met vraagstukken die vragen om een integrale oplossing, waarbij u moeiteloos moet kunnen schakelen tussen de diverse disciplines en partijen.

Met de nieuwe opleiding Adviseur Sociaal Domein verwerft u als professional inzicht in het complexe werkveld van het Sociaal Domein. Daarnaast leert u ook een visie te ontwikkelen. U ontwikkelt competenties waarover een gekwalificeerd adviseur dient te beschikken. U heeft beter inzicht in wat er van u verwacht wordt, en hoe u integrale vraagstukken het beste kunt ‘aanvliegen’. U overziet het krachtenveld waarin u participeert en weet de informatie te verzamelen en te filteren die voor u van belang is. Uw adviezen worden waardevoller; het resultaat hiervan ziet u direct terug in de mate van acceptatie en/of overname ervan.

 

De opleiding start al op 25 september a.s. in Utrecht. Wees er dus snel bij.
Het volledige programma van deze opleiding kunt u vinden op deze website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen Kool via telefoon 06 15 05 1611 of e-mail k.kool@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:

info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

 

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Bloggers

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...